Adžić stub “romantičara”

"Sve je super, zadovoljan sam, došao sam u klub koji ima bogatu tradiciju", kaže Vladan Adžić, štoper OFK Beograda

365 pregleda0 komentar(a)
Vladan Adzic_1, Foto: MN Press
19.12.2012. 13:14h

Iako je ljetos promijenio klupske boje, bivši štoper Rudara zadržao je iste fudbalske manire i u dresu OFK Beograda - Vladan Adžić je u protekloj polusezoni bio stub odbrane “romantičara”. Defanzivac tima sa Karaburme pri tom je postigao i tri gola (dva u prvenstvu i jedan u Kupu), a pobjedonosni pogodak protiv Spartaka u pretposljednjem kolu Super lige Srbije umnogome je doprinio da “romantičari” zadovoljni odu na zimsku pauzu.

"Sve je super, zadovoljan sam, došao sam u klub koji ima bogatu tradiciju. Brzo sam se navikao na novu sredinu i saigrače, nije bilo problema da se adaptiram...Zadovoljan sam, naravno, i zbog tri pogotka. No, lošije smo startovali u prvenstvu, ali smo drugi dio polusezone odigrali na pravi način. Uhvatili smo pravi ritam u finišu, šteta što se sve završilo", prisjeća se Adžić.

OFK Beograd je plasmanom u polufinale Kupa, u kom su eliminisali Crvenu zvezdu, omogućio svojim simpatizerima da razmišljaju i o trofeju. Adžićev tim prethodno je slavio protiv Zvezde i u prvenstvu...

"Sigurno da je velika stvar kada pobijedite Zvezdu dva puta u roku od deset dana. Čeka nas dvomeč u polufinalu sa Vojvodinom. Specifično je što ove sezone u polufinalu nema ni Zvezde ni Partizana, što se nije desilo u posljednjih 30 godina. Sigurno je, međutim, da su u završnici ostale dobre ekipe - uz nas i Vojvodinu, u polufinalu su još Javor i Jagodina", kaže 25-godišnji Cetinjanin.

“Romantičari” zimuju u sredini tabele, Adžić se nada da bi proljeće moglo da bude berićetno...

"Ako zadržimo postojeći igrački kadar, a nadam se i da će Petar Grbić ostati, vjerujem da možemo da napravimo dobre rezultate u nastavku sezone. Razmišljamo i o trofeju u Kupu. Trener Zoran Milinković veoma dobro radi, od kada je on postavljen sve je došlo na svoje", dodao je Adžić.

Interesantno da je uz Adžića i Grbića (postigao tri gola na dva meča sa Zvezdom), ove jeseni zapažen trag na Karaburmi ostavio i Dragan Bogavac, takođe crnogorski internacionalac... Dres OFK Beograda nosi i povremeni reprezentativac Crne Gore Nemanja Nikolić.

"Poklopilo se da svi igramo dobro. Poznato je da je Grbić srušio Zvezdu, Bogavac je postigao nekoliko golova, a upravo Nikolić mi je centrirao kod gola koji sam postigao protiv Spartaka", zaključio je Adžić.

Drago zbog Rudara, žal zbog Lovćena

Po odlasku iz Rudara Adžić i dalje pomno prati zbivanja u crnogorskom klupskom fudbalu, a posebno šta se dešava u njegovim bivšim timovima - Rudaru i Lovćenu.

"Drago mi je što je Rudar u vrhu, a žao mi je što je Lovćen tu gdje jeste. Nadam se, međutim, da će klub izaći iz svega ovoga, da će se Lovćen iščupati iz teške situacije", ističe Adžić.