Jovanović: Sudije su nas natjerale da igramo kao da nas je 10 na terenu

"Sudije su nam pomogle, jer su izvukle inat i borbenost iz nas. Probudile su našu ljutnju isključenjima i natjerale nas da igramo kao da nas je 10 na terenu"

3 komentar(a)
Crna Gora - Španija, Foto: FoNet/AP
13.12.2012. 19:48h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Novi Sad - Marija Jovanović se dugo oporavljala od povrede i tražila formu, a protiv Španije je pokazala koliko je važna za Crnu Goru. Kapitenka je bila jedna od najzaslužnijih za preokret.

"Sudije su nam pomogle, jer su izvukle inat i borbenost iz nas. Probudile su našu ljutnju isključenjima i natjerale nas da igramo kao da nas je 10 na terenu, a ne četiri ili pet. Presrećne smo, da nam je neko ovo ponudio na početku prvenstva, objeručke bismo to prihvatile. Sada smo tako blizu, a tako daleko, moramo da pobijedimo da bismo stigle do finala i osigurale medalju. Ubijeđena sam da će nas naši navijači dočekati u “Areni”", rekao je lijevi bek Olkima.

Miljanić: Vratile smo se na vrijeme

Radmila Miljanić je u šestom meču napokon igrala kako zna i pokazala da Crna Gora ima najbolji tandem na desnom krilu.

“Presrećna sam što smo završile grupu na 1. mjestu. Utakmica je bila jako teška i neizvjesna do kraja. Španjolke su zahtijevale naš maksimum, dale smo ga i zasluženo pobijedile. U jednom periodu meča smo promašile dosta zicera i izgubile mnogo lopti, što su one kaznile. Sreća da smo se vratile na vrijeme i otišle u pravom smjeru”, rekla je Radmila.

Anđela Bulatović, srednji bek Crne Gore, čestitala je Draganu Adžiću rođendan.

“Ovo je naš srećan datum i mislim da nismo mogle da izgubimo. Dobro smo ušle u meč, zatim je došlo do pada, ali smo se jako dobro vratile, odigrale perfektnu odbranu, koja nas je krasila tokom čitavog šampionata. Proradile smo i u napadu, napravile odličnu seriju, pa sa pobjedom idemo u “Arenu”, što je veoma bitno”, rekla je Anđela.

Horhe Duenjas, selektor Španije, čestitao je Crnoj Gori na pobjedi i poželio joj sreću u polufinalu.

“Igrali smo veoma dobro prvo poluvrijeme, i u napadu i u odbrani, ali smo u posljednjih 20 minuta imali velikih problema da napadnemo rivala. Crna Gora je u tim momentima igrala odlično, tada je i dobila meč”, rekao je Duenjas.

Beatris Fernandes, lijevi bek Španije, dodala je da je “Crna Gora odigrala fenomenalan šampionat i zasluženo slavila u polufinalu”.

“U prvom dijelu meča smo bile veoma dobre, ali smo u odlučujućim momentima primile mnogo golova. Imale smo previše izgubljenih lopti, za posljednjih 20 minuta postigle samo tri gola, a to je malo za ovakvog protivnika”, zaključila je Fernades.

Crna Gora će u subotu u polufinalu igrati protiv domaćina Srbije.