Prevarena medicinska sestra ostavila oproštajno pismo i objesila se

Saldana je dobila poziv australijskih voditelja, koji su se lažno predstavili kao kraljica Elizabeta i princ Čarls i raspitivali se o stanju trudne Kejt

1 komentar(a)
12.12.2012. 16:51h

Medicinska sestra Jasinta Saldana (46), koja se ubila nakon što je nasjela na lažni poziv voditelja australijske radio stanice 2DayFM, koji su se raspitivali o stanju trudne britanske vojvotkinje Kejt, ostavila je oproštajno pismo.

Saldana je majka dvoje djece, 14-godišnje kćerke i 16-godišnjeg sina. Suprugu i djeci nije rekla da je bila žrtva prevare australijskih voditelja humoristične emisije, ali im je ostavila oproštajno pismo čiji sadržaj nije poznat.

O čitavom slučaju se oglasio i britanski premijer Dejvid Kameron koji je zastupnicima u britanskom parlamentu rekao da se iz ove tragedije moraju "naučiti mnoge lekcije".

Saldana je prošle sedmice dobila poziv australijskih voditelja Mel Greg i Majkla Kristijana, koji su se lažno predstavili kao kraljica Elizabeta i princ Čarls i raspitivali se o stanju trudne Kejt.

Nakon što se javila, Saldana je poziv proslijedila voditeljima i povezala ih sa sestrom koja je lažnoj kraljici ispričala detalje o zdravstvenom stanju trudnice. Saldana je u vrijeme poziva, u 5.30 sati ujutro, bila dežurna. Na telefon se javila jer nikog nije bilo na recepciji.

Članovi porodice preminule sestre insistiraju na svim informacijama iz bolnice, i kažu da žele da znaju sve, jer, kako tvrde, "postoje neke nerazjašnjene okolnosti"
Bolnica je potvrdila da se Saldaha javila na telefon, ali nije preduzela nikakve sankcije protiv nje već su je "podržali tokom teškog perioda".

Medicinska sestra je nakon šale australijskih voditelja pronađena mrtva u stanu u centru Londona. Prema pisanju Daily Maila, ona je sebi život oduzela vješanjem.

Saldana je u bolnici u koju je smještena Kejt, radila duže od četiri godine.

"Bila je odlična sestra, vrlo cijenjena i popularna među kolegama", saopšteno je iz bolnice.

Članovi porodice preminule sestre insistiraju na svim informacijama iz bolnice, i kažu da žele da znaju sve, jer, kako tvrde, "postoje neke nerazjašnjene okolnosti".

U javnosti su se ove sedmice prvi put pojavili voditelji Mel Greg i Majkl Kristijan. Oboje su pogođeni tragedijom i kažu da tragedija nije smejla da se desi, jer je lažni poziv trebalo da bude samo jedna u nizu njihovih sličnih prevara.

"Pretpostavili smo da će nam biti spuštena slušalica", objasnio je Majkl.

Vojvotkinja Kejt je početkom prošle sedmice završila u bolnici zbog težih jutarnjih mučnina, odakle je otpuštena nekoliko dana kasnije.

Galerija