Usvojen rebalans budžeta SO Budva

Iznos ukupnih primitaka povećava se na 39,27 miliona eura, a izdaci se smanjuju sa oko 11,72 miliona na 8,79 miliona

1 komentar(a)
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
11.12.2012. 18:40h

Odbornici Skupštine Opštine Budva danas su, nakon gotovo četvorosatne i polemične rasprave, većinom glasova usvojili rebalans ovogodišnjeg budžeta koji predviđa povećanje ukupnih primitaka za oko 1,3 miliona eura.

Kako je u uvodnom obraćanju saopštio sekretar Sekretarijata za privredu i finansije Opštine Budva Mihailo Djurović, iznos ukupnih primitaka povećava se na 39,27 miliona eura, a izdaci se smanjuju sa oko 11,72 miliona na 8,79 miliona.

Kapitalni izdaci smanjuju se sa oko 9,42 miliona eura na 7,74 miliona, kao i iznos za otplatu duga i garancija, sa 2,3 miliona na 1,19 miliona eura.

Iznos za otplatu obaveza iz prethodnog perioda od oko 14,2 miliona eura povećava se na 21,25 miliona.

Odbornik Demokratskog fronta Đorđije Pribilović ocijenio je da rebalans znači da je u pitanju dužničko ropstvo, dok je njegov kolega Stevan Džaković uputio kritike aktuelnoj vlasti zbog toga što planirani budžet za ovu godinu nije ostvaren
Formiranje rebalansa budžeta Opštine Budva za ovu godinu, kako je kazao Đurović, uslovljeno je realnim očekivanjima, da će primici biti realizovani po drugačijoj strukturi od planiranih, dok će sa druge strane, kod tekućih izdataka u dijelu rashoda za materijal i usluge, transfera, plaćanja i doprinosa, ugovorenih usluga, kao i kod kapitalnih izdataka za lokalnu infrastrukturu i izdataka za građevinske objekte, doći do bitnih korekcija.

Predstavniici opozicionih partija u budvanskom parlamentu imali su mnoštvo primjedbi na odluku o rebalansu budžeta.

Odbornik Demokratskog fronta Đorđije Pribilović ocijenio je da rebalans znači da je u pitanju dužničko ropstvo, dok je njegov kolega Stevan Džaković uputio kritike aktuelnoj vlasti zbog toga što planirani budžet za ovu godinu nije ostvaren.

Odbornik Socijalističke narodne partije (SNP) Miomir Pejović je kazao da je nenamjenski trošen novac iz budžeta Opaštine Budva za ovu godinu i pitao iz kojih sredstava je Demokratska partija socijalista platila 80 hiljada eura za avionske karte svojim glasačima za izbore u oktobru.

To je dokaz da, kako kaže, postoje paralelni i nelagalni fondovi novca aktuelne vlasti.