Mijatović: Budvanski taksisti ne govore istinu

Načelnik navodi da su iznenađeni kritikama taksista, jer su do sada "upravo od istih tih udruženbja dobijali samo pohvale na svoj rad"

339 pregleda1 komentar(a)
taksi Budva, Foto: Vuk Lajović
08.11.2018. 13:50h

Budvanski taksisti okupljeni oko deset taksi udruženja - Sany Taxi, Hello Taxi, Terra Taxi, Vip Taxi , Happy Taxi, Ok Taxi, Palma Taxi, Eco Taxi, Extra Taxi, Joker Taxi organizovaće sjutra, tačno u podne veliku protestnu vožnju gradskim ulicama, nezadovoljni na koji je način na teritoriji opštine Budva regulisana auto taksi djelatnost.

Oni će voziti od kružnog toka na ulazu u Budvu do parkinga kod hotela „Avala“ i nazad, a kako su najavili „Vijestima“, prilikom prolaska pored zgrade Opštine će se oglasiti sirenama. Oni su još prije dva dana upozorili nadležne u Opštini da su nezadoviljni time što nijesu sprovedene zakonom predviđene obaveze i iznijeli niz kritika na rad Komunalna policije i inspekcije.

Načelnik Komunalne policije i inspekcije Aleksandar Mijatović u reagovanju dostavljenom „ Vijestima“ naveo je da je iznenađen kritikama taksista, jer su do sada upravo od istih tih udruženbja dobijali samo pohvale na svoj rad.

„Iznenađeni smo, jer smo od njih u ličnom i poslvnim kontaktima do sada dobijali samo pohvale na naš rad, kako na suzbijanju nelegalnih taksi prevoznika, tako i na nepropisno parkirana vozila građana, koji su zauzimali mjesta koja su namijenjena za taksi stajališta“, naglasio je Mijatović.

On je dodao da za to postoje i pisani dokazi o kojima je upravo Portal Vijesti izvještavao, kada su kažnjavali brojne nelegalne taksi prevoznike.

„Očigledno da se ovdje radi o nezadovoljstvu povodom donošenja Odluke o taxi prevozu pa stoga kotiste netačne informacije. Kako bi javnost bila tačno informisana Komunalna policija i inspkcija je tokom 2017. donijela 147 naloga, što je 9.500 eura novčanih kazni za nelegalne taksi prevopznike, dok je ove godine donijeto 250 naloga ili 18 500 eura, što je u suprotnosti s aonim što su naveli taksi prevoznici“, kazao je Mijatović.