Nemanja Krstajić: Nijesam prao Šarićev novac, već sam bančio

Krstajić je uhapšen u Crnoj Gori i izručen Srbiji, a ispričao je da se uglavnom u Beogradu družio sa Duškom Šarićem, dok je Darka poznavao samo iz Pljevalja

391 pregleda2 komentar(a)
04.12.2012. 17:26h

Pljevljak Nemanja Krstajić, kome se sudi u Srbiji da je učestvovao u pranju novca sugrađanina Darka Šarića, ispričao je da je u Beogradu poznat među onima koji imaju bogat noćni život i da je na to uglavnom trošio novac svojih roditelja, koje je opisao "kao dobrostojeće".

Krstajić je pred Specijalnim sudom negirao da je radio bilo kakve prljave poslove za Šarića, koga je opisao kao dobrog momka koga svi cijene u Pljevljima, navodeći da telefon čije je poruke srbijansko tužilaštvo koristi kao dokaz protiv njega, uopšte nije njegov.

Krečković je nedavno kao menadžer budvanskog "Top Hila" dobio nagradu za najbolji klub u svijetu
On je ispričao da je to telefonski broj, koji se najvjerovatnije vodi na firmu menadžera budvanske diskoteke „Top Hil“ Marka Krečkovića, a da ga je on koristio.

"Ja i Marko smo u dobrim prijateljskim odnosima...Ja sam u Beogradu dosta izlazio i poznat sam većini tih ljudi, koji stalno izlaze. Poznajem masu ljudi, organizovao sam i studentske žurke u početku, a kasnije u raznim klubovima Beograda... Upoznao sam i dosta pjevača prilikom tih svojih izlazaka, tako da sam sa njima bio u izuzetno korektnim odnosima,“ rekao je Krstajić, a piše u zapisniku sa salušanja u koji su "Vijesti" imale uvid.

Objašnjavajući specijalnom tužiocu zašto je koristio tuđi telefon, on je kazao da se „Marko prvo bavio snimanjem spotova i reklama za neke druge kompanije, a onda je riješio da uđe u ugostiteljstvo“.

Krečković je nedavno kao menadžer budvanskog "Top Hila" dobio nagradu za najbolji klub u svijetu, a ranije je tvrdio da su mnogobrojni lokali u Beogradu, koje je potom tužilaštvo oduzelo kao Šarićeve, zapravo njegovi.

"Tada je odlučio da otvori neke klubove i žalio mi se da treba da podigne popularnost... Zamolio me da mu pomognem tako što bih ja povremeno organizovao žurke. Nikada nijesam bio zaposlen kod Krečkovića. Sva moja satisfakcija u tom odnosu je bila što sam povremeno, kada sam boravio tamo, imao besplatno sve što smo konzumirali. I ja i moje društvo, kao i sve (piće) što bih poslao nekom drugom“, ispričao je Krstajić.

Duško Šarić

On je uhapšen u Crnoj Gori i izručen Srbiji, a ispričao je da se uglavnom u Beogradu družio sa Duškom Šarićem, dok je Darka poznavao samo iz Pljevalja.

On je negirao da je učestvovao u pranju novca, navodeći da ga je kum Nebojša Jestrović, takođe optužen kao saradnik Šarićevog klana, zamolio za uslugu. Na Jestrovićevu molbu, koga srpsko tužilaštvo označava kao jednog od ključnih za pranje novca od kokaina kupovinom srpskih firmi, on je potpisao punomoćje za osnivanje konzorcijuma, kojim je kasnije privatizovana firma u Preševu.

"Ja sam imao puno povjerenje u svog kuma da neće ni na koji način zloupotrijebiti naše prijateljstvo,“ rekao je Krastajić.

Dedića upoznao ispred Palate pravde

Pljevljak je u sudu naveo da je za Budvanina Blaža Dedića saznao kada je došao u beogradsku Palatu pravde da učini uslugu kumu Nebojši Jestroviću.

Nemanja Krstajić naveo je da su ga izdržavali roditelji, dok je živio lagodnim životom u Beogradu
"Vidio sam da mi je punomoćje dao neki drugi čovjek, Blažo Dedić koga ja lično ne poznajem. Ja ni prije potpisivanja ovoga nijesam pokušavao da saznam neke detalje čitavog posla, jer se u ovo ne razumijem,“ rekao je Krstajić, objašnjavajući kako je uobičajeno da se Crnogorci u Beogradu “bezuslovno pomažu”.

"Neko kada bi me zamolio za uslugu naravno da bih mu izašao u susret jer, evo opet ponavljam, možda vam zvuči dosadno, ali mi jesmo neka vrsta plemena i Crnogorci se međusobno poznaju i idu u susret jedni drugima”, objasnio je Krstajić.

Srbija je nedavno zatražila izručenje Blaža Dedića zbog sumnje da je preko firme „Maestral turs“ učestvovao u pranju Šarićevih para.

Izdržavali ga bogati roditelji

Nemanja Krstajić naveo je da su ga izdržavali roditelji, dok je živio lagodnim životom u Beogradu.

"Moj otac je prodao neku zemlju, tako da sam dobio novac od njega, a on mi je rekao da riješim stambeno pitanje... Nijesam htio da zarobim taj novac jer nisam bio siguran gdje ću da živim konstantno, pa sam odrađivao s njim neki kratkotrajni posao ili ga pozajmljivao nekome za kontrauslugu,“ rekao je Krstajić.

Na pitanje tužioca čime se bave njegovi roditelji, on je objasnio da su oboje fakultetski obrazovani.

"Majka mi je sekretar Opštine Pljevlja već 20 godina, a otac mi je bio direktor Termoelektrane, zatim više raznih privatnih preduzeća, pa je trenutno direktor u jednom kamenolomu u Pljevljima, gdje takođe zarađuje više nego pristojno.., A, pored toga čitava naša familija je imućna“, rekao je on.