Sutjeska na Cetinju: Domaćin sanja senzaciju

Suvišno je pričati da su Nikšićani izraziti favoriti u ovom duelu, ali će fudbaleri Lovćena makar pokušati da dođu do bodova pred svojom publikom.

75 pregleda2 komentar(a)
Đorđe Šušnjar, Foto: Luka Zeković
01.12.2012. 09:28h

U posljednjem kolu jesenjeg dijela šampionata, omladinci cetinjskog prvoligaša neće imati ni malo lak posao - na Obilića poljanu dolazi Sutjeska. Suvišno je pričati da su Nikšićani izraziti favoriti u ovom duelu, ali će fudbaleri Lovćena makar pokušati da dođu do bodova pred svojom publikom.

Dobra vijest za trenera Halilovića je da će u ovom, neplanirano podmlađenom timu, biti omladinski reprezentativci Deni Hočko i Marko Draganić, ali zbog povrede neće moći da računa na Jovana Kaluđerovića.

"Ovo je posljednja šansa da popravimo utisak iz prvog dijela sezone, tokom kojeg smo imali mnogo problema. Naš omladinski tim je pružio maksimu u predhodna tri kola, nažalost nijesmo uspjeli da osvojimo ni bod. Ipak, ne gubimo nadu da to možemo uraditi u duelu sa Sutjeskom, zato ćemo pružiti maksimum i u ovom meču pokušati da ostvarimo povoljan rezultat", kaže igrač Lovćena Deni Hočko.

Fudbaleri Sutjeske na megdan stižu s namjerom da uknjiže nova tri boda. Dugo su izabranici Dragana-Gage Radojičića kolo vodili, međutim, prošlosubotnji neuspjeh protiv Zete, po svemu sudeći skupo će biti plaćen, s obzirom na to da je “ljuti” rival preuzeo vrh tabele onda kada je to bilo najpotrebnije. U svakom slučaju u nikšićkom prvoligašu, spremni su, kako kažu, za novi uspjeh koji je potreban za miran zimski san…

"Sezonu smo otvorili pobjedom i sa istim epilogom želimo da zaokružimo jesen. Još uvijek se nismo oprostili od jesenje titule, ali na našu žalost došli smo u situaciju da zavisimo od drugih. U ovom trenutku najvažnije je da savladamo Lovćen, jer bismo novim trijumfom zadržali dobru poziciju za proljećni dio šampionata. Favoriti jesmo, ali to moramo opravdati na terenu".

"U meč moramo ući maksimalno ozbiljno, s obzirom na to da će Cetinjani pokušati da nam pomrse konce. Najvažnije je da slavimo, a da li će to biti minimalna ili ubjedljiva pobjeda, najmanje je bitno. Lovćen kuburi sa problemima, međutim, neće nas zavarati loša situacija u cetinjskom prvoligašu. Dakle, potrebno je da budemo na visini zadatka ako želimo da u dobrom raspoloženju dočekamo zimsku pauzu", rekao je Đorđe Šušnjar, najbolji strijelac nikšićkih „plavo-bijelih“.

Zbog povreda u timu Sutjeske neće biti Darka Isidorovića i Stefana Zogovića.

Lovćen - Sutjeska

Cetinje - Stadion “Obilića poljana”. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Miloš Asović (Berane). Početak u 13 časova.

Lovćen (4-4-2): Tanović - M. Draganić, Mijanović, Bošković, Marković - Hočko, Martinović, Vušurović, Sjekloća - N. Draganić, Todorović.

Sutjeska (4-4-2): Janjušević - Bečelić, Ćuković, Đurović, Perošević - J. Nikolić, Jovović, B. Nikolić, Karadžić - Pejović, Šušnjar.