Šampion odlučuje o jesenjoj kruni

Furioznim finišom jesenjeg dijela sezone, Budućnost je došla u situaciju da na pauzu ode kao lider prvenstva i polufinalista Kupa

0 komentar(a)
Admir Adrović, Foto: Savo Prelević
01.12.2012. 08:58h

Furioznim finišom jesenjeg dijela sezone, Budućnost je došla u situaciju da na pauzu ode kao lider prvenstva i polufinalista Kupa.

Mjesto među četiri najbolja tima u Kupu je obezbijeđeno, a za jesenju krunu potrebna je pobjeda nad Petrovcem, na neutralnom terenu u Baru.

Ne tako davno, aktuelni šampion imao je osam bodova zaostatka za Sutjeskom...

"Uvijek smo vjerovali u sebe i tvrdili da je sve u našim rukama. Kada smo zaigrali kako znamo, ušli smo u seriju i sada smo ispred svih. Vjerujem da će tako biti i nakon meča sa Petrovcem", kaže napadač Admir Adrović, prvi strijelac lige sa 10 golova.

Iz meča u meč, Budućnost je igrala sve bolje, niz od pet pobjeda zaredom nije ostvaren na silu, već kroz igru. Izuzetak je samo posljednji duel protiv Mladosti, u kome su i sreća, te nepažnja protivnika u posljednjim trenucima, donijele bodove. U Baru, po ovakvom vremenu, neće biti uslova za bravure sa loptom – cilj je samo pobjeda, a ne igra...

"Ovakve utakmice dobijaju se borbenošću, a mi smo spremni da ostavimo posljednji atom snage", ističe Adrović.

Kao što su isticali i tokom cijele sezone, fudbaleri Budućnosti ne gledaju učinak rivala za jesenju titulu, iako, naravno, priželjeljkuju kikseve Sutjeske na Cetinju i Rudara u Podgorici.

"Najbolja pozicija u sportu je kada ne zavisiš od nikoga, već od sebe. Mi smo u toj situaciji i želimo da je iskoristimo tu povoljnost", zaključio je Adrović.

Šampion ne može da računa na Dragana Boškovića zbog kartona.

Na novi prvoligaški megdan, fudbaleri Petrovca ovoga puta neće dugo putovati. Stižu u komšiluk, na stadion SRC „Topolica“, stadion za koji ih godinama unazad ipak vežu lijepe uspomene. Novoj, koja bi mogla zaokružiti ovu završnicu, takođe se nadaju, ali i znaju ko im stiže u „ goste“.

Ni tradicija nije na njihovoj strani, baš kao ni trenutna forma rivala. Ipak, četa Milorada Malovrazića i u prošlom kolu je pokazala od čega je satkana. Zato i neće nedostajati uzbuđenja u Baru.

"Moram reći da nam je drago što igramo U Baru, jer ćemo sasvim sigurno imati veliki broj navijača na našoj strani. Isto tako znamo koje su ambicije rivala, znajući da su izborili polufinale Kupa i da su im sve misli okrenute ka prvenstvu i želji da sa što većom bodovnom razlikom dočekaju proljeće. Ništa drugačije nije ni kod nas. Biće dobrog fudbala", kategoričan je Nikola Mihailović, kapiten Petrovca.

Petrovac - Budućnost

Bar - Stadion “Topolica”. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Dejan Šaković (Podgorica). Početak u 13 časova.

Petrovac (4-4-2): Popović - Radulović, Mrvaljević, Grbović, Mihailović - Golubović, Šofranac, Jovanović, Muhović - Jablan, Vujačić.

Budućnost (4-2-3-1): Agović - Kamberović, Peković, Tomković, Radunović - Flavio, N. Vukčević - Golubović, Nikač, M. Vukčević - Adrović.