Vlada obećala struju za kamp Konik

Više od 800 osoba ostalo je bez domova u požaru koji je u julu zahvatio Konik, kada je izgorelo 29 baraka u kojima je bilo smješteno oko 150 porodica

99 pregleda5 komentar(a)
Kamp Konik, Foto: Zoran Đurić
29.11.2012. 15:19h

Vlada je danas usvojila Informaciju o završetku projekta poslije požara u kampu Konik 1, rekao je ministar rada i socijalnog staranja, Suad Numanović i najavio da će Operativni štab sklapati ugovore i omogućiti vlasnicima kontejnera kvalitetnu dopremu električne energije.

Više od 800 osoba ostalo je bez domova u požaru koji je u julu zahvatio Konik, kada je izgorelo 29 baraka u kojima je bilo smješteno oko 150 porodica.

On je podsjetio da je postavljeno 212 kontejnera a narednih dana biće postavljeni kontejnerski smještaji za zajedničke prostorije.

"Ovih dana Operativni štab će sklapati ugovore i na taj način će im se omogućiti kvalitetna doprema električne energije. Svaki kontejner ima svoje brojilo, a time i vlasnika", kazao je Numanović.

Prema njegovim riječima, od prvog dana nakon izbijanja požara u pomoć su pristigli donatori, a prije svega ambasade brojnih država.