Elton Džon posvetio koncert u Pekingu Aju Vejveju

Nakon skoro dva sata koncerta koji je pjevač održao u nedjelju uveče, Džon je rekao prisutnima da je nastup posvećen ''duhu i talentu Aja Vejveja''

0 komentar(a)
26.11.2012. 14:06h

Pop pjevač Elton Džon javno je posvetio svoj jedini koncert u Pekingu kineskom umjetniku i disidentu Aju Vejveju, čime je šokirao publiku.

''Mnogo mi se sviđa'', napisao je Vejvej na svom Tviter profilu na kome ima 180.000 sljedbenika

Nakon skoro dva sata koncerta koji je pjevač održao u nedjelju uveče, Džon je rekao prisutnima da je nastup posvećen ''duhu i talentu Aja Vejveja'', reklo je nekoliko ljudi koji su bili u publici. Oni su dodali da je publika bila zaprepašćena jer zna da je Aj Vejvej osjetljiva tema za kineske vlasti.

Međunarodno priznat umjetnik, Aj Vejvej koristi svoju umjetnost kako bi privukao pažnju javnosti na nepravdu u društvu. Vejvej je prošle godine proveo skoro tri mjeseca u pritvoru, a bilo mu je zabranjeno da napušta Kinu.

''Mnogo mi se sviđa'', napisao je Vejvej na svom Tviter profilu na kome ima 180.000 sljedbenika

"Mnogo mi se sviđa"

Umjetnik i Džon su se upoznali u nedjelju prije koncerta.

Aj Vejvej

''Mnogo mi se sviđa'', napisao je Vejvej na svom Tviter profilu na kome ima 180.000 sljedbenika, prenosi AP. Lokalni sajtovi u Kini su pisali o Džonovom koncertu u Pekingu, kao što su izvijestili o njegovom nastupu u petak uveče u Šangaju, ali nisu spomenuli da je pjevač svoj nastup posvetio umjetniku i disidentu Aju Vejveju.

c, tako da izvođači moraju da dostave detaljnu listu numera koje će izvesti, spiskove osoba koje će nastupiti sa njima, kao i saradnika prije nego što dobiju dozvolu da nastupe u toj zemlji.

Galerija