Pajović ostao na vezi sa Lekićem, lokalni izbori u Nikšiću na pomolu

Pajović je rekao i da vjeruje da bi Mandić i Medojević prihvatili da stoje po strani dok Lekić pregovara u njihovo ime

59 pregleda157 komentar(a)
Pajović, Lekić, Foto: Savo Prelević
21.11.2012. 08:52h

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović imao je 20. novembra polučasovni telefonski razgovor sa liderom Demokratskog fronta Miodragom Lekićem, koji je u Italiji zbog obaveza na fakultetu, o najnovijem razvoju situacija, pri čemu je dogovoreno da nastave komunikaciju, saznaju “Vijesti ” u Pozitivnoj.

Pajović je ranije na konferenciji za novinare ocijenio da je DF "taoc politike Nove", ističući kako predlog da gradonačelnik Nikšića bude nestranačka ličnost "nije ucjena, već molba".

Pajović: Sve što dogovorimo sa Lekićem, Medojević i Mandić sruše>>>

Mandić: Neće Srbina na čelu Nikšića, Pozitivna: Nije tačno>>>

Medojević: Pozitivnoj zabranili koaliciju sa opozicijom>>>

DPS: Pregovori pokazali da je opozicija nesposobna>>>

Pajović je rekao da ni raspodjela mandata po Dontovom metodu, na čemu insistira DF, nije sporna za Pozitivnu.

Istovremeno, on je rekao da bi podržao stranačku ličnost koja nije iz redova Nove: "Svako ko poštuje simbole je više nego dobrodošao".

Pajović je rekao i da vjeruje da bi funkcioneri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Nebojša Medojević prihvatili da stoje po strani dok Lekić pregovara u njihovo ime, te da lider DF-a ima toliko autoriteta da garantuje poštovanje eventualnog dogovora.

Novi lokalni izbori u Nikšiću izgleda da su jedina realna opcija nakon artiljerijske razmjene optužbi između Pajovića i Mandića i Medojevića.