Manćini „zove policiju“ zbog Ronalda

"Čak i ako pobijedimo, mislim da Real neće imati problema sa Ajaksom u posljednjem kolu, tako da su naše nade za prolaz sasvim male", priznao je Manćini juče na pres konferenciji.

1 komentar(a)
Mančester siti, Foto: Beta AP
21.11.2012. 13:34h

Šampion Engleske bio je ove sezone premali za šampione Njemačke i Holandije, ostao je meč sa šampionom Španije koji bi mogao definitivno da otkrije je li Mančester siti samo za domaću upotrebu.

Upravo su prestiž i dokazivanje da arapski milioni nisu tek tako bačeni u vodi jedini motivi ekipe Roberta Manćinija uoči večerašnjeg sudara sa Real Madridom, jer su svi ostali ispucani.

Onaj glavni, prolaz u nokaut fazu, potrošen je prije tri sedmice remijem sa Ajaksom na „Itihadu“, ili još ranije, remijem sa Dortmundom takođe na domaćem terenu.

"Čak i ako pobijedimo, mislim da Real neće imati problema sa Ajaksom u posljednjem kolu, tako da su naše nade za prolaz sasvim male", priznao je Manćini juče na pres konferenciji.

Murinjov jubilej

Uoči pretposljednjeg kola u (najjačoj) grupi D Lige šampiona, samo je jedna dilema – ide li Real u osminu finala sa prve ili druge pozicije. Ajaks teško da može da napravi čudo, a i trener Frank de Bur priželjkuje prolaz u Ligu Evrope koja Manćinija i sve navijače Sitija teško da može da interesuje drugu godinu zaredom.

Borusija Dortmund ima osam, Real Madrid sedam, Ajaks četiri a Siti samo dva boda uoči večerašnjeg raspleta u grupi.

"Želim da mi fudbaleri poklone pravi Real Madrid za moju jubilarnu utakmicu", izjavio je Žoze Murinjo, koji će 100. put sjedjeti na klupi „kraljevskog kluba“.

Bolju utakmicu za jubilej teško da je mogao da izabere. Okršaj šampiona dvije najjače lige u Evropi ujedno je i „sudar milijardi“, utakmica klubova koji uz Pari Sen Žermen u ovom trenutku mogu najviše da potroše.

"Svu reputaciju koju smo sticali do sada želim da pokažemo na ovoj utakmici", dodao je Murinjo, koji su uoči jubileja malo okrenuo nazad:

"Samo pogledajte koliko je velikih trenera koji nikad nisu osvajali Ligu šampiona. Ja sam privilegovan sa dva trofeja!"

Manćo i defanziva

Manćini nema takve „privilegije“, a uoči meča u kojem nema šta da izgubi, ponovo razmišlja o – defanzivi.

"Ako želimo uspjeh, moraćemo da se pažljivo branimo. Oni imaju tri ili četiri fudbalera koji u svakom momentu mogu da odluče utakmicu", kazao je Manćini, koji je na pitanje kako zaustaviti Kristijana Ronalda, odgovorio šaljivo:

"Pozovite policiju!"

Upravo je Ronaldo odlučio duel dva tima u 1. kolu Lige šampiona (3:2), kada je Siti do pred sam kraj vodio sa 2:1 u jedinoj pravoj utakmici Manćinijevog tima na evropskoj sceni ove sezone.

"Da, bili smo blizu, ali večeras će biti sasvim druga utakmica", dodao je Italijan.

Borusija Dortmund gostuje u Amsterdamu i ima šansu da kolo prije kraja matematički osigura drugu fazu, možda i prvo mjesto (ako Real izgubi).

"Fanatizam sa kojim naš trener Jirgen Klop vodi ekipu, daje nam vjeru gdje god gostujemo", kaže napadač „milionera“ Robert Levandovski.

Borusija, zanimljivo, traži prvu pobjedu u gostima od marta 2003. i trijumfa protiv Milana na „San Siru“.

Pakao u grupi C

Uoči pretposljednjeg kola najzamršenije je u grupi C – Malaga je osigurala plasman u osminu finala, dok za drugu poziciju konkuriše čak i posljednjeplasirani Zenit.

Ekipa Lućana Spaletija mora, međutim, da slavi protiv Malage u Sant Peterburgu.

"Ovo je utakmica u kojoj treba da uberemo plodove napornog rada", rekao je Spaleti.

Drugi meč grupe igraju Anderleht i Milan u Briselu.

Zagrebački Dinamo će na gostovanju Portu pokušati da postigne prvi gol u Ligi šampiona ove sezone, dok će Zlatan Ibrahimović u Kijevu odigrati prvi meč nakon spektakularnog gola Englezima prošle sedmice.

GRUPA A

Dinamo K. - PSŽ 20.45

Porto - Dinamo Z. 20.45

GRUPA B

Arsenal - Monpelje 20.45

Šalke - Olimpijakos 20.45

GRUPA C

Zenit - Malaga 18.00

Anderleht - Milan 20.45

GRUPA D

Ajaks - Borusija D. 20.45

Mančester siti - Real M. 20.45