Pozitivna ne da Novoj mjesto predsjednika opštine

U Pozitivnoj CG insistiraju da gradonačelnik NIkšića bude nestranačka ličnost

53 pregleda101 komentar(a)
Darko Pajović, Pozitivna, Foto: Savo Prelević
19.11.2012. 07:50h

Pozitivna Crna Gora odbila je da na mjesto predsjednika opštine Nikišić bude imenovan neko iz Nove srpske demokratije (Nova), navodeći da ne mogu podržati funkcionere te stranke zbog programskih razlika i nepoštovanja državnih simbola. Prema informacijama “Vijesti” u stranci Darka Pajovića insistiraju da na čelu opštine bude nestranačka ličnost, jer Novoj zamjeraju zbog jake nacionalne retorike.

Sagovornik “Vijesti” iz Pozitivne ocijenio je da ta stranka nema problem u pregovorima sa Frontom, ali da im nije jasno zbog čega u tom političkom savezu insistiraju samo na kadrovskim rješenjima Nove.

U Pozitivnoj podsjećaju da Nova nije poštovala dogovor o prinicipima saradnje u Nikšiću, i što su njeni funkcioner bojkotovali intoniranje himne u državnom i lokalnim parlamentima u Nikšiću i Kotoru
"Očigledno je da su shvatanja Nove i Demokratskog fronta veoma različita i mi nijesmo spremni da podržimo kandidata koji dolazi iz ovog dijela DF-u jer su ideološke razlike i između njih samih jako velike”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz Pozitivne, navodeći da se tokom pregovora o formiranju vlasti u Nikšiću pokazalo da u tom savezu Nova vodi glavnu riječ. “Iz te stranke su širili nacionalnu netrpeljivost obmanama o tome kako je neko ko je Srbin nepoželjan za gradonačelnika, što je primitivna neistina”.

U Pozitivnoj podsjećaju da Nova nije poštovala dogovor o prinicipima saradnje u Nikšiću, i što su njeni funkcioner bojkotovali intoniranje himne u državnom i lokalnim parlamentima u Nikšiću i Kotoru. Navodi se da u početku pregovora iz DF-a nijesu poručivali da politiku tog saveza vodi Nova.

“Nakon svega što se izdešavalo, očigledno je da je Nova i njihova shvatanja i razmišljanja dominantni u Frontu. Oko 30 odsto građana Nikšića nije glasalo za politiku i stavove Nove, već nešto novo, a to je trebao biti DF”.

Opširnije u štampanom izdanju