Stijepović: Dokazali smo da je moguće unaprijediti kvalitet studentskog života

“Cilj je bio da nove generacije ostanu u Crnoj Gori"

60 pregleda0 komentar(a)
16.11.2012. 20:25h

Ministar prosvjete i sporta Slavoljub Stijepović čestitao je visokoškolcima Međunarodni dan studenata i ocijenio da je, kroz partnerski odnos, moguće unaprijediti kvalitet studentskog života. On je studentima, njihovim profesorima i svim učesnicima u obrazovnom procesu čestitao Međunarodni dan studenata, koji će biti obilježen sjutra. “Želim da, zajedničkim radom, obezbijedimo što bolje uslove studiranja, što će sigurno doprinijeti kvalitetnijem sistemu obrazovanju u našoj zemlji. Zahvaljući zajedničkoj posvećenosti, kroz partnerski odnos u prethodnom periodu, dokazali smo da je moguće unaprijediti kvalitet i status studentskog života u Crnoj Gori”, naveo je Stijepović. U njegovoj čestitki se navodi da će, svjesni činjenice da su mladi ljudi budućnost svakog društva, ostati otvoreni za partnerski odnos, razumjevajući i prihvatajući ideje i predloge koji vode ka poboljšanju statusa studenata u Crnoj Gori.

Stijepović je kazao da su dijalozi sa studentima rezultirali unapređenjem kvaliteta studentskog života
“Ministarstvo prosvjete i sporta u kontinuitetu teži da studenti postanu aktivni dio procesa nastave i učenja. S ponosom ističem da smo u dijalogu, koji se pokazao kao najbolji način saradnje, postigli prihvatljiva rješenja koja su se odnosila na studentske zahtjeve”, naveo je Stijepović. On je poručio da će se takva praksa nastaviti. Stijepović je kazao da su dijalozi sa studentima rezultirali unapređenjem kvaliteta studentskog života, prije svega kroz izgradnju i rekonstrukciju studentskih domova. “Nije nas u tome omeo ni uticaj globalne finansijke krize, te smo za veoma kratko vrijeme pronašli rješenje za izgradnju dva nova studentska doma u Podgorici i Nikšiću”, rekao je on.

Stijepović je podsjetio da je u aprilu započeta izgradnja novog studentskog doma u Podgorici kapaciteta 380 ležaja,a da je u junu objavljen tender za izgradnju studentskog doma u Nikšiću, kapaciteta 300 ležaja, po modelu javno-privatnog partnerstva. U septembru je, kako je dodao, objavljen tender za renoviranje II faze Novoga studentskog doma u Podgorici uz pomoć novca Svjetske banke. “Cilj je bio da nove generacije visokoobrazovnog kadra ostanu u Crnoj Gori i da svojim znanjima obezbijede našoj zemlji brži razvoj i sigurnije koračanje ka porodici evropskih naroda. To nas svrstava u red zemalja koje posebnu pažnju posvećuju kvalitetu studentskog života i uslovima studiranja”, zaključio je Stijepović.

Galerija

Studenti, ekonomski fakultet FOTO: Luka Zeković