Anonimusi napadaju izraelske internet sajtove

Dok se između Izraela i Hamasa nastavljalo nasilje u pojasu Gaze, hakerska grupa Anonimus je stala na stranu Palestinaca, pokrenuli su hakerske napade na internet sajtove koji pripadaju izraelskoj vladi

3 komentar(a)
16.11.2012. 09:44h

U četvrtak u ranim jutranjim satima Anonimusi su izjavili da im je cilj da obore internet sajtove koji pripadaju izraelskim odbrambenim snagama i izraelskom premijeru kao i druge sajtove koji pripadaju snagama osiguranja i finansijskim korporacijama.

Na Tviteru su Anonimusi tražili da se obori bar 40 sajtova koji pripadaju vladi i vojsci Izraela. Grupa je poznata po DoS napadima, koji preplave stranicu saobraćajem, što uzrokuje njen pad.

"Ljudi Gaze i okupiranih teritorija, znajte da Anonimusi stoje uz vas. Mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da spriječimo zle snage izraelskih odbrambenih snaga koje vas napadaju. Iskoristićemo sve naše resurse kako bismo osigurali da vi imate pristup internetu i da i dalje budete u stanju da svijetu pokazujete kroz kakva iskustva prolazite", rečeno je u izjavi ove grupe.

Na jednoj stranici grupa je objavila poruku u kojoj kažu da su uspjeli da sruše i sajt jedne izraelske sigurnosne i obavještajne službe. U izjavi se nalazila i fotografija, za koju tvrde da prikazuje zgrade u plamenu u Gazi, a ispod je pisala poruka: "Mi, Anonimusi, nećemo da sjedimo i gledamo kako kukavička cionistička država uništava nevine ljudske živote".

Grupa je takođe objavila i niz alatki uz pomoć kojih se može pristupiti internetu, ukoliko izraelska vlada odluči da ga isključi u pojasu Gaze.

Iako su prijetnje hakerske grupe teške, čini se da nisu uspjeli da načine veliku štetu, jer većina ciljanih stranica još uvijek funkcioniše bez problema.