Nikšićanima dobar i bod na "Topolici"

Sutjeska je tek u drugom poluvremenu uputila prvi udarac ka okviru gola rivala, premalo da bi napravila korak ka tri boda i osvajanju jesenje titule.

0 komentar(a)
Mornar-Sutjeska_1, Foto: S.PRELEVIĆ
11.11.2012. 14:33h

Lider šampionata nije uspio da prekine već samo zaustavi Mornarov let u prvenstvu. Uz to, nije se ni naigrao fudbala na Topolici. Barani su prvom dijelu ličili na tim za sredinu tabele - organizovani, borbeni, voljni i željni osvajanja sva tri boda. Sutjeska je tek u drugom poluvremenu uputila prvi udarac ka okviru gola rivala, premalo da bi napravila korak ka tri boda i osvajanju jesenje titule.

"Znali smo da nas čeka težak meč i uvijek sam govorio i to ću sada ponoviti da Mornar ima ekipu i organizaciju unutar kluba za makar sredinu tabele. Nisu nam dozvolili u prvom dijelu da zaigramo onako kako znamo tako da moram biti zadovoljan osvojenim bodom. U nastavku smo zaigrali malo bolje, tečnije u napadu ali nedovoljno da postignemo pogodak koji bi vjerovatno riješio pitanje pobjednika. Zahvaljujem domaćinu na fer i korektnoj igri i srdačnom dočeku", rekao je trener Sutjeske, Dragan Radojičić.

A Mornar je već u prvom minutu pokazao da sa njima nema šale. Nakon prodora Gačevića dobar pokušaj Ćulafića na prvoj stativi je izblokiran. Četiri minuta kasnije ponovo je zaprijetio najbolji strijelac Mornara u ovoj sezoni. Udarac sa ivice kaznenog prostora golman gostiju Janjušević je krajnjim naporom izbacio u korner. Mornar je imao loptu više u posjedu, imao i tečniju igru, pa je u finišu poluvremena još u dva navrata zaprijetio. Nakon lijepe akcije Kacića i Radovanovića, Ćulafić je loše reagovao na prvoj stativi, da bi u sljedećem minutu sa svega desetak metara nakon nove izgrađene akcije tukao pravo u sigurnog Janjuševića.

"Željeli smo da ostvarimo i treći uzastopni trijumf u prvenstvu i time nastavimo dobru seriju. Međutim, nije remi loš protiv izuzetno jake Sutjeske, koja je doputovala u Bar kao lider. Vidi se da ekipa iz kola u kolo napreduje i siguran sam da nas čekaju mnogo bolje partije u nastavku", rekao je pomoćni trener Mornara, Zoran Đurašković.

Nikšićani su u nastavku došli do daha, krenuli angažovanije ka golu rivala, ali završnog pasa praktično da i nije bilo. Prvi udarac u okvir gola izabranici Dragana Radojičića uputili su tek u 67. minutu. Nakon ubačene lopte po desnoj strani, u šesnestercu domaćih najbolji je bio Đurović, ali je njegov udarac glavom završio samo u naručju sigurnog golmana Radanovića. Do kraja meča praktično da i nije bilo većih uzbuđenja a remi je očigledno zadovoljio oba rivala.

MORNAR - SUTJESKA 0:0

Bar - Stadion SRC “Topolica”. Gledalaca: oko 400. Sudija: Radoje Pajović (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Dragiša Drljević (Berane). Žuti karton: J. Nikolić (Sutjeska).

Mornar: Radanović 6,5, Bubanja 6,5, Radovanović 7, Stanišić 6,5, Sekulić 6,5, Vojvodić 7, Merdović 6,5, Kacić 6,5 (Vukmarković 6,5), Metović 6,5 (Džanović), Ćulafić 7, Gačević 6,5 (Marković).

Sutjeska: Janjušević 7, B. Nikolić 6,5, D. Karadžić 6,5 (Stefanović 6,5), Ćuković 6,5, Đurović 6,5, Pejović 6,5, J. Nikolić 6,5, Šušnjar 6,5, Stijepović 6,5, Jovović 6,5 (V. Karadžić), Perošević 6,5.