Za Dan Prijestonije niz manifestacija

Svečana sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje biće održana 13. novembra u Vladinom domu, a na njoj će biti dodijeljenje nagrade „Trinaesti novembar“, te Studentske nagrade

61 pregleda0 komentar(a)
Cetinje, Foto: Danijela Lasica
09.11.2012. 12:39h

Povodom 13. novembra Dana Prijestonice Cetinje, sad već tradicionalno, biće organizovano niz manifestacija, kojima će se obilježiti taj jubilej.

Proslava je počela sportskim aktivnostima - džudo turnirom i boks mečom između podgoričanina Predraga Radoševića i Litvanca Virgiljusa Stapulionisa, za internacionalni IBF pojas srednje kategorije protiv.

U subotu, 10. novembra, u organizaciji Prijestonice Cetinje, Ambasade Republike Slovenije u Crnoj Gori i Slovenačkog poslovnog kluba u Crnoj Gori, biće održana manifestacija "Slovenija u našem gradu".

Program će biti održan u Vladinom domu i činiće ga niz segmenata, uključujući prezentaciju slovenačkih proizvoda, prezentacije na štandovima, martinovanje, predstavljanje slovenačkih turističkih i privrednih potencijala, te modnu reviju.

Proslava će biti nastvaljena u ponedjeljak, 12. novembra, kada će biti održana tradicionalna Međunarodna atletska ulična trka „Oslobođenje Cetinja“.Na trci će učestvovati djeca predškolskog uzrasta, učenici cetinjskih osnovnih i srednjih škola, te juniori i seniori iz niza domaćih atletskih klubova i zemalja regije (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Albanija).

Istog dana, na veče, održaće se i 34. Crnogorski likovni salon „13. novembar“ . Na Salonu će se predstaviti 25 umjetnika sa 24 rada. Tročlani žiri, koji čine istoričarke umjetnosti Anastazija Miranović (selektor Salona), Ljiljana Zeković i Maja Ćetković, dodijeliće četiri nagrade – Gran pri, te nagrade za slukarstvo, skulpturu i grafiku (crtež).

Obilježavanje Dana Prijestonice, biće finalizovano 13. novembra - Svečanom sjednicom Skupštine Prijestonice Cetinje i polaganjem vijenaca na spomen obilježja.

Svečana sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje biće održana u Vladinom domu, a na njoj će biti dodijeljenje nagrade „Trinaesti novembar“, te Studentske nagrade Prijestonice Cetinje.