Radivoje Nikčević predsjednik Administrativnog odbora

Krivokapić je saopštio da je lider BS-a Rafet Husović podnio ostavku na poslaničku funkciju, a da će ga zamijeniti Almer Kalač

2 komentar(a)
Radivoje Nikčević, Foto: Ivan Petrušić
07.11.2012. 13:58h

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Radivoje Nikčević jednoglasno je danas izabran za predsjednika Administrativnog odbora.

Parlament je, pored Nikčevića, izabrao i 12 članova Odbora.

To su Marta Šćepanović, Luiđ Škrelja, Milorad Vuletić i Obrad Stanišić iz DPS-a, Emilo Labudović, Milutin Đukanović i Branka Bošnjak iz Demokratskog fronta i Azra Jasavić i Srđan Perić iz Pozitivne Crne Gore.

Članovi Odbora su lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić, poslanik Socijaldemokratske partije Rifat Rastoder i Kemal Zoronjić iz Bošnjačke stranke (BS).

Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić kazao je da je Administrativni odbor bitan za rad Skupštine, jer, kako je pojasnio, taj organ predlaže sastav ostalih 12 odbora i Komisiju za praćenje postupka privatizacije.

Krivokapić je saopštio da je lider BS-a Rafet Husović podnio ostavku na poslaničku funkciju, a da će ga zamijeniti Almer Kalač.

Izborom Administrativnog odbora parlament je završio konstutivnu sjednicu.

Parlament je u srijedu verifikovao mandat 81 poslaniku. Za predsjednika Skupštine ponovo je izabran Ranko Krivokapić, a za potpredsjednike Željko Šturanović, Suljo Mustafić i Branko Radulović.