Budućnost za sedam minuta završila priču

U trenutku kada je sudija Dabanović pištaljkom dao znak da igra može da počne, fudbaleri Lovćena kleknuli su na teren, zagrlili se i tako ostali nakratko

0 komentar(a)
Admir Adrović, Foto: Savo Prelević
04.11.2012. 08:13h

Duel između Lovćena i Budućnosti na Obilića poljani počeo je potpuno neuobičajeno za jednu fudbalsku utakmicu.

U trenutku kada je sudija Dabanović pištaljkom dao znak da igra može da počne, fudbaleri Lovćena kleknuli su na teren, zagrlili se i tako ostali nakratko.

Ako je neko pomislio da su se Cetinjanji na taj način molili za dobru igru i šansu da savladju aktuelnog prvaka, grdno se prevario.

Kako saznajemo, poruka igrača bila je drugačije prirode - željeli su da poruče da od početka sezone nisu dobili ni centa!

Da li je poruka stigla do onog kome je namijenjena, ostaje da se vidi, tek gest domaćih fudbalera nije ganuo fudbalere Budućnosti, koji nisu bili sentimentalni za finansijske probleme protivnika.

Podgoričani su već u 7. minutu vodili sa 2:0, čime je put ka vrhu tabele bio trasiran već na startu.

U nastavku meča izabranici Radisava Dragićevića propustili su veliki broj šansi da daju treći gol, potom se malo kockali (Đurišić smanjio iz penala), ali kada su 20 minuta prije kraja dobili igrača više (drugi žuti karton Nenada Vujovića) meč na Obilića poljani bio je “zaključan”.

"Sjajno smo počeli i postigli dva brza gola. Po teškom terenu uspjeli smo da napravimo veliki broj šansi. U drugom poluvremenu smo se opustili, ali smo uspjeli da sačuvamo prednost", prokomentarisao je pomoćni trener Budućnost, Nenad Vukčević.

Igrao se tek 2. minut kada je Bošković izveo prekid, a Peković glavom sa desetak metara savladao golmana Lovćena i postigao prvi gol ove sezone.

Nisu Cetinjani uspjeli pošteno ni da se osvijeste od prvog gola, a već je bilo 0:2. U 7. minutu Nikač je gurnuo loptu za Adrovića, koji je bio neumoljiv za svoj deveti gol ove sezone.

Jedinu šansu u prvih 45 minuta za domaće je imao Bogdanović, ali je mreža golmana Budućnosti ostala mirna.

Budućnost je u nastavku izašla da otalja posao, pa je kazna stigla u 68. minutu - Đurišić je centrirao, lopta je pogodila Kalezića u ruku, a sudija Dabanović bez razmišljanja pokazao na penal.

Upravo je nekadašnji igrač Budućnosti Đurišić bio siguran sa 11 metara za neizvjestan finiš.

Trudili su se izabranci Slobodana Halilovića da u nastavku stignu do izjednačenja, ali im je posao dodatno bio otežan zbog isključenja Vujovića u 72. minutu.

"Otvorili smo utakmicu olako primljenim golovima. Nismo bili skoncentrisani, što je Budućnost kaznila. Zbog isključenja Vujovića i teškog terena nismo bili u mogućnosti da stvorimo gol šanse", kazao je Halilović.

Lovćen - Budućnost 1:2 (0:2)

Cetinje - Stadion “Obilića poljana”. Gledalaca: 300. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Vladan Todorović (Nikšić) i Dragiša Drljević (Berane). Strijelci: Đurišić u 68. iz penala za Lovćen, Peković u 2. i Adrović u 7. minutu za Budućnost. Žuti kartoni: I. Martinović, N. Vujović, Đurišić (Lovćen), Kamberović (Budućnost). Crveni karton: Nenad Vujović (Lovćen) u 72. minutu.

Lovćen: B. Vujović 6,5, Mirković 6, V. Martinović 6, Novović 5,5, N. Vujović 5,5, Radović 5,5 (Žižić), Hočko 5,5 (Pejaković), I. Martinović 5,5 (Stevović), Perutović 5,5, Bogdanović 5,5, Đurišić 6,5.

Budućnost: Agović 6,5, Kamberović 7, Tomković 6,5, Peković 7,5, Radunović 7,5, Flavio 6,5 (Kalezić 6,5), N. Vukčević 6,5, M. Vukčević 7, Bošković 7, Adrović 7,5 (Golubović), Nikač 7,5 (Mugoša).