Japanci Jamanaka i Igaraši odbranili titule

Japanski bokseri Šinsuke Jamanaka i Tošijuki Igaraši odbranili su titule profesionalnih prvaka svijeta.

0 komentar(a)
Šinsuke Jamanaka, Foto: Beta AP
03.11.2012. 18:24h

Japanski bokseri Šinsuke Jamanaka i Tošijuki Igaraši odbranili su titule profesionalnih prvaka svijeta.

Jamanaka je odbranio titulu u bantam kategoriji WBC verzije, pošto je nokautom u 36. sekundi sedme runde pobijedio Meksikanca Tomasa Rohasa i time drugi put odbranio titulu, koju je osvojio novembra prošle godine.

Japanski šampion sada ima 17 pobjeda, od kojih 12 nokautom, i dvije neriješene borbe.

Tridesetdvogodišnji Rohas, sedmi na listi WBC, ostao je na 39 pobjeda u karijeri, od kojih 26 nokautom, 13 poraza i jednom neriješenom rezultatu.

Igaraši je odbranio je titulu u muva kategoriji WBC verzije, pošto je izvojevao tijesnu pobjedu nad Argentincem Nestorom Narvaesom.

Dvadesetosmogodišnji Igaraši, koji je krvario iz obje arkade, bio je kažnjen sa jednim poenom zbog nedozvoljenog udaranja glavom, ali je na kraju prevagnuo veći broj udaraca koje je uputio Narvaesu.

"Bilo je teže nego što sam očekivao u prvoj borbi za odbranu titulue. Nisam mogao da pružim mnogo bolju partiju", rekao je Igaraši koji sada ima 17 pobjeda, od kojih deset nokautom, jedan poraz i jedan neriješeni rezultat.

Tridesetogodišnji Narvaes, sedmi na listi WBC, ostao je na 19 pobjeda, od kojih devet nokautom i dvije neriješene borbe.