Kejt Mos godinama plakala za Džoni Depom

Tokom njihove romanse, od 1994. do 1998, Mos kaže da se prvi put osjetila zbrinutom

298 pregleda1 komentar(a)
02.11.2012. 20:41h

Jedan od najvećih svjetskih supermodela, Kejt Mos, u razgovoru za "Vanity Fair", otvoreno je pričala o svojoj nesigurnosti, karijeri modela i vezi sa popularnim glumcem Džonijem Depom.

Tokom njihove romanse, od 1994. do 1998, Mos kaže da se prvi put osjetila zbrinutom.

"Niko me nije tako čuvao kao on. I vjerovala sam mu sve što kaže. Često bih ga pitala u nekoj situaciji što da radim i on bi mi rekao. Nedostajalo mi je to kad smo se razišli. Zaista sam izgubila to da imam kraj sebe nekoga od povjerenja. Noćna mora, godine i godine suza", priča manekenka.

Mos je inače u tom periodu bila daleko poznatija od glumca. Zajedno su prisustvovali na nekoliko izdanja Kanskog filmskog festivala, gdje su održane premijere filmova u kojima je Dep igrao "Donnie Brasco" i "Don Juan De Marco", a zajedno sa Kejt je bio i na dodjeli "Zlatnog globusa" 1995.

Glumac je često bio u bekstejdžu na modnim revijama u Njujorku, Londonu i Parizu, a kada bi ga upitali šta će tu, odgovorio bi: "Da budem sa svojom djevojkom".

Par je, takođe, bio idealan za naslovnice tabloida. Pored priče o suzama i Depu, Mos je pričala i kako joj nije bilo lijepo 1992. na fotografisanju za "Calvin Klein" sa Markom Volbergom.

"Imala sam nervni slom sa 17 ili 18 godina, kada sam radila sa Markom i Herbom Ritsom. Nisam se osjećala kao da sam to ja. Osjećala sam se zaista loše kada sam u njihovoj blizini, nije mi se sviđalo. Nisam mogla da ustanem iz kreveta dvije nedjelje, mislila sam da ću umrijeti. To je bila samo anksioznost, ali niko se ne brine o tvom mentalnom zdravlju u tom poslu. A pritisak je ogroman. Nije mi se to svidjelo, ali sve u opisu posla, morala sam to da radim", priča ona.

I pored toga što je bila djevojka sa postera za "Heroin Chic", trend mršavih djevojaka koje su bile u modi 90-ih, Mos kaže da nikada nije uzimala heroin i da njena linija ima veze samo sa tim što radi puno.

"Nikada nisam uzimala heroin, nemam nikakve veze sa tim. Bila sam mršava jer sam konstantno radila. Često mi se dešavalo da dođem s posla i da nemam hrane kući, nemam šta da jedem. Ustanem ujutro da idem na posao i nemam šta da jedem. Niko te nije vodio na ručak tada. Ali nikada nisam bila anoreksična, inače ne bih mogla da dobijem posao", objašnjava ona.

Mrzi svoje grudi

Mos se prisjetila i osjećaja nelagodnosti i nesigurnosti kada je prvi put pozirala obnažena sa svega 16 godina. "Sad vidim 16-godišnju djevojčicu, a pitati nju da se skine zvuči uvrnuto. Ali su mi rekli da ako to ne uradim, neće mi uraditi book.

Zatvorila sam se u WC i plakala, a onda sam izašla i uradila to. Nikad se nisam osjećala dobro zbog toga. Mrzim svoje grudi, jer su mi ravna prsa i imam veliki mladež koji mi se ne sviđa.

Ta slika gdje ja trčim niz plažu, nikad to neću zaboraviti, jer sam tražila od frizera, koji je bio jedini mušakarac na snimanju, da okrene leđa", prisjeća se manekenka.

Galerija