Igumanović i Krkotić debitanti za San Marino

"Pozivi Igumanoviću i Krkotiću trebaju da bude i poruka ostalim našim igračima da stručni štab prati njihove igre i ponašanje bez obzira gdje igraju". kaže Brnović

71 pregleda9 komentar(a)
Crna Gora-Ukrajina, Foto: Savo Prelević
31.10.2012. 13:11h

Selektor „A“ selekcije Crne Gore Branko Brnović pozvao je 22 igrača za kvalifikacionu utakmicu sa San Marinom , posljednju koju će „hrabri sokoli“ odigrati u tekućoj kalendarskoj godini.

Ovo će biti drugi susret Crne Gore i San Marina na zvaničnim utakmicama - prvi duel, koji je početkom septembra odigran u Seravaleu, naša selekcija je dobila sa 6:0. Ukoliko opravda ulogu favorita i pod Goricom, naš nacionalni tim 2012. godinu završiti bez poraza.

Selektor Brnović je za ovu priliku pozvao i dva debitanta beka pljevaljskog Rudara Blaža Igumanovića i vezistu Dačije iz Kišinjeva Miloša Krkotića.

- Utakmica sa San Marinom na papiru djeluje kao lagan meč, ali danas nema lakih protivnika i zato pristup mora biti maksimalno ozbiljan, kao da za protivnika imamo Englesku. Za ovaj meč sam pozvao 22 igrača, od kojih su dvojica debitanti – Blažo Igumanović i Miloš Krkotić. Igumanović već duže vrijeme igra u odličnoj formi i dva puta je bi ona širem spisku i zaslužio je da se ovog puta nađe među odabranim fudbalerima. Krkotić igra dobro u svom klubu i zaslužio je poziv. To je ujedno treba da bude i poruka ostalim našim igračima da stručni štab prati njihove igre i ponašanje bez obzira gdje igraju – kaže selektor Brnović.

„Sokoli“ će biti slabiji za kapitena Mirka Vučinića, koji neće nastupiti zbog parnih žutih kartona, ali i Damjanovića i Džudovića koji su dali veliki doprinos pobjedi Crne Gore u Kijevu. U tim se vraća Savo Pavićević koji je odradio suspenziju, kao i Luka Đorđević koji je zaliječio povredu.

- Mirko Vučinić odrađuje suspenziju, dok smo Damjanovića smo oslobodili obaveza zbog dalekog puta. Miodrag Džudović nije pozvan jer smo imali razumjevanje za njegove klupske obaveze, pošto Spartak ima važnu utakmicu 12. novembra – istakao je Brnović.

Prvi trening „hrabri sokoli“ će odraditi u nedjelju, 11. novembra u Trening kampu FSCG na Starom aerodromu. Utakmica Crna Gora – San Marino igra se 14. novembra na Gradskom stadionu pod Goricom sa početkom u 18 časova.

Na spisku su:

1.Božović Mladen (Videoton)

2.Poleksić Vukašin (Debrecin)

3.Baša Marko (Lil)

4.Jovanović Milan (Crvena zvezda)

5.Kecojević Ivan (Gaziantepspor)

6.Igumanović Blažo (Rudar)

7.Volkov Vladimir (Partizan)

8.Pavićević Savo (Omonija)

9.Savić Stefan (Fiorentina)

10.Nikolić Nemanja (OFK Beograd)

11.Božović Vladimir (Rapid Bukurešt)

12.Novaković Mitar (Amkar)

13.Peković Milorad (Grojter)

14.Vukčević Simon (Blekburn)

15.Zverotić Elsad (Jang bojs)

16.Drinčić Nikola (Krasnodar)

17.Krkotić Miloš (Dačija Kišinjev)

18.Đorđević Luka (Zenit)

19.Kasalica Filip (Crvena zvezda)

20.Delibašić Andrija (Rajo Valjekano)

21.Jovetić Stevan (Fiorentina)

22.Bećiraj Fatos (Dinamo Zagreb)