Čelik promašio prvo mjesto

Šanse su se ređale kao na filmskoj traci, međutim, nedostatak koncentracije uslovio je da „metalurzi“ osvoje “mršavi“ bod

0 komentar(a)
Čelik-Sutjeska, Foto: Luka Zeković
29.10.2012. 11:58h

Tokom cijelog meča sa Lovćenom, fudbaleri Čelika imali su terensku inicijativu, šanse su se ređale kao na filmskoj traci, međutim, nedostatak koncentracije uslovio je da „metalurzi“ osvoje “mršavi“ bod, odnosno izgube dva dragocjena, koja su im mogla donijeti lidersku poziciju...

A sve je počelo kako se poželjeti može za domaćina. U 1. minutu Kasapi je direktno iz kornera pogodio mrežu Lovćena. Činilo se u tom trenutku da je poraz za Cetinjane neminovan.

Ipak, već u 3. minutu Radović je odlično prošao po desnoj strani, povratnom loptom uposlio je Bogdanovića, koji je preciznim udarcem primorao Banovića na kapitulaciju.

Od tog trenutka igralo se ugavnom na polovini Lovćena, a dobre prilike imali su Simić u 12. i Kasapi u 20. minutu. U posljednjem minutu prvog dijela saveznik Cetinjana bila je stativa nakon udarca Simića.

"Nažalost, nismo uspjeli da nekoliko dobrih prilika pretvorimo u gol. Lovćen se dobro branio i odbranio. Imali smo inicijativu, kontrolisali situaciju, ali kada ne materijalizujemo stečeno, moramo se pomiriti sa podjelom bodova. Utakmicu moramo što prije zaboraviti i okrenuti se narednim protivnicima", rekao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Čelik je i u nastavku diktirao ritam i u 49. minutu umalo preko Nikole Simića stigao do drugog vođstva. Naime, u igri „jedan na jedan“ sa Vujovićem, vezista „metalurga“ nije se najbolje snašao, zbog čega je prilika otišla u nepovrat.

U 77. minutu nakon kornera Kasapija, Vuković je iz idealne pozicije šutirao preko gola. Deset minuta prije kraja meča Agović je imao priliku za nova tri boda, a kada je pet minuta kasnije Vuković propustio šansu, bilo je jasno da se gosti na Cetinje vraćaju sa zlata vrijednim bodom.

"Nastavili smo seriju dobrih igara. Odlično smo igrali u odbrani i sasvim zasluženo osvojili bod koji će nam puno značiti u nastavku prvenstva", kratko je istakao Slobodan Halilović, trener Lovćena.

Čelik - Lovćen 1:1

Nikšić - Stadion Čelika. Gledalaca: 100. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar, Nikola Radulović (Podgorica).

Strijelci: Kasapi u 1. minutu za Čelik, a Bogdanović u 3. minutu za Lovćen. Žuti kartoni: Vuković, Dubljević (Čelik), Mirković, Đurišić (Lovćen).

Čelik: Banović -, Nikolić 6,5, Bulatović 6, Vuković 6,5, Dubljević 6,5, Adrović 6,5, Kolev 6 (Videkanić), Kasapi 6,5, Simić 6 (Agović), Ivanović 6,5, Račić 6.

Lovćen: B. Vujović 7, Mirković 6,5, Novović 7,5, N. Vujović 6,5, V. Martinović 6,5, I. Martinović 6,5, Hočko 6,5 (Žižić), Bogdanović 6,5, Perutović 6, Radović 6,5, Đurišić 6 (Stevović).