Živko Radosavović spasio tri osobe iz bistijerne

On i Radonjić spustili su se u bistijernu, uspjeli su da iznesu Mihaila, pomagali su im i Dragan i Rajko Laković, ali se prava drama desila poslije toga

568 pregleda7 komentar(a)
Živko Radosavović, Foto: Boris Pejović
27.10.2012. 18:15h

Podgoričanin Živko Radosavović prije tri dana u Medunu je, uz pomoć nekoliko mještana tog sela, spasio tri života. U srijedu je, dok je bio na svom imanju, oko 14 časova iz kuća udaljenih oko 200 metara, začuo vapaj žene, koja je dozivala u pomoć.

“Dozivala je đevera Dragana Lakovića, a pominjala je supruga Mihaila. Nijesam ni trenutak čekao, nego sam trčeći i ja pozivao Dragana da priskočimo u pomoć. Sa njim je potrčao i Mićko Radonjić, koji je bio kod njega u posjeti. Vidjeli smo u bistijerni bez vode, na njenom dnu, na dubini od oko pet metara, nepomično tijelo Mihaila Lakovića i pored njega, njegovog brata Danila koji je pokušavao da mu ukaže pomoć”, ispričao je Radosavović.

On i Radonjić spustili su se u bistijernu, uspjeli su da iznesu Mihaila, pomagali su im i Dragan i Rajko Laković, ali se prava drama desila poslije toga.

“Samo što sam se okrenuo, na dno bistijerne u nesvijest se srušio Danilo, a malo za tim i Radonjić. Mislim da su pali u nesvijest jer je bistijerna premazivana nekim premazom na bazi nitrata. Nakon kratkog predaha i uzimanja vazduha ponovo sam se spustio i uz ogromne napore izvadio Danila.

Poslije kratkog predaha, uz pomoć ostalih, izvadili smo i našeg druga, takođe spasioca, Mićka Radonjića”, ispričao je hrabri Radosavović. To što isparavanje supstance kojom je premazivana bistijerna nije paralisala i njega, Radosavović objašnjava time što se dugo bavi sportom.

Radosavoviću ovo nije prvi podvig. Prije 12 godina on i sadašnji komandant Posebne jedinice policije Zlatko Maliković iz provalije duboke oko 50 metara iz prevrnute policijske “marice”, izvukli su dvojicu pripadnika MUP-a.

Spaseni prijeti tužbom

Akteri događaja u Medunu nijesu juče htjeli da pričaju o tome. Uprkos tome što ga je Živković u nesvjesnom stanju izvukao iz bistijerne, jedan od spasenih negodovao je nakon što mu je objašnjeno zbog čega ga zovemo.

Uz opaske da je u nesvijest pao za sebe, a ne za javnost, kao i da se stalno dešava da neko nekog spasi, ali se o tome ne piše, on je kazao da će ako se to objavi, tužiti “Vijesti”. Drugi je potvrdio da je Radosavović izvukao ljude iz bistijerne, ali to nije htio komentarisati.