Ćiva našao novčanik i vratio ga vlasniku

“Iako sam godinama osporavan od svojih sugrađana u smislu svog poštenja, ovim gestom sam demantovao sve zlobnike koji su sumnjali u mene"

131 pregleda12 komentar(a)
Goran Đuričković Ćiva, Foto: Beća Čoković
26.10.2012. 20:28h

Nezaposleni Bjelopoljac, Goran Đuričković zvani Ćiva, juče popodne je učinio nesvakidašnji gest kada je našao novčanik sa 1.290 eura i dokumentima na ime Feho Mekić iz sela Rasovo i vratio ih vlasniku.

Đuričković je novac našao u jednoj kafani na staroj autobuskoj stanici, u naselju Ćukovac. Odmah je pošao i predao novčanik dežurnoj službi policije, koja je pozvala Mekića.

On je potvrdio da je novčanik sa novcem i dokumentima njegov. Zahvalio se policiji i Đuričkoviću, častivši ga 100 eura.

“Iako sam godinama osporavan od svojih sugrađana u smislu svog poštenja, ovim gestom sam demantovao sve zlobnike koji su sumnjali u mene", kazao je "Vijestima" Đuričković.

Opisujući momenat u kojem bi se mnogi pokolebali “da se domognu jednog malog bogatstva", Đuričković je ispričao da je slučajno izašao iz obližnje kladionice i ugledao ispod stolice crni novčanik.

"Novac sam vratio vlasniku, koji mi je rekao da je bio namijenjen za izgradnju kuće. Za uzvrat me častio 300 franaka, a njegov poljubac u znak zahvalnosti, za mene je bila najveća satisfakcija"
"Odmah sam shvatio da se u njemu nalazi novac i stavio ga u džep. Ušao sam u kafanu sa namjerom da vidim ko je vlasnik, a pošto se niko nije pojavljivao niti interesovao za izgubljeni novac, sjeo sam i popio dvije kafe. Vrijeme je odmicalo i odlučio sam da novac predam policiji. Pošto nijesam imao novca kod sebe, zamolio sam berbera iz susjednog lokala da mi pozajmi euro da bih se odvezao taksijem do kilometar udaljene policijske stanice. Neki od okupljenih govorili su mi da sam lud što vraćam novac, ali ja se nijesam obazirao na njihove opaske. Novac sam predao u policiji, a oni su pozvali vlasnika i predali mu izgubljeni novčanik sa novcem. Njegova zahvalnost za mene je najveća nagrada", kazao je Đuričković.

On tvrdi da je davne 1977. godine u centru Bijelog Polja našao novčanik sa 4.700 švajcarskih franaka.

"Novac sam vratio vlasniku, koji mi je rekao da je bio namijenjen za izgradnju kuće. Za uzvrat me častio 300 franaka, a njegov poljubac u znak zahvalnosti, za mene je bila najveća satisfakcija", ističe Đuričković.