Babić priznao da je ubio djevojku: Ne znam zašto sam uzeo pištolj

“Naša veza je bila dobra, sve dok u naš život nije počela da se miješa njena sestra Dragana"

382 pregleda8 komentar(a)
Goran Babić, Foto: Zoran Đurić
25.10.2012. 16:25h

Jesam. Kriv sam. Kajem se što sam ubio N. S., ali znam da to ništa neće promijeniti. Ne znam zašto sam uzeo pištolj iz kuće kada sam krenuo na sastanak sa njom toga jutra. U meni je krv proključala kad mi je rekla da prekida našu vezu jer joj zabranjuju roditelji da se viđamo. Potegao sam pištolj i pucao, izjavio je Goran M. Babić (21) iz Danilovgrada.

On je optužen da je 23. maja, iz niskih pobuda, ubio 15-godišnju djevojčicu na Starom aerodromu u Podgorici.

Babić je u Višem sudu u Podgorici iznio odbranu, ali nije želio da odgovara na pitanja suda i tužioca, osim svog branioca advokatice Natalije Karadžić.

Nakon svega nekoliko rečenica, okrivljeni je na trenutak zastao i zaplakao.

“Ne osjećam se dobro. Može li da se odloži suđenje”, kazao je Babić. Nakon petominutne pauze, sudija Mugoša je kazala da to nije dobar razlog za odlaganje: “Babiću, danas se u ovoj sudnici niko ne osjeća dobro”, rekla je sudija.

Krivi njenu rodbinu za prekid veze

On je kazao da je njegov život bio mračan i crn, prije nego je upoznao N. S.

“Naša veza je bila dobra, sve dok u naš život nije počela da se miješa njena sestra Dragana. Od tada sam imao košmarne snove, budio sam se uznemiren. Toga jutra htio sam da je ubijedim da mi dozvoli da razgovaram sa njenim ocem da mi dozvoli da se zabavljamo. Nije mi dala broj mobilnog telefona svog oca.

Rekla je da će ipak da posluša sestru, da će naći ljepšeg, boljeg i pametnijeg momka, jer sam ja, kako je rekla njena sestra, seljak koji vozi traktor, koji nikada neće imati ništa u životu. Kada sam shvatio da N. S. ne želi da bude sa mnom, tada mi je krv proključala, izvadio sam pištolj i pucao u nju. Kajem se, ali nažalost time ništa ne mogu promijeniti”, kazao je Babić.

Objasnio je da su pritisci njene sestre bili sve jači, pa je vezu sa N. S. prekinuo dva mjeseca prije tragedije

Objasnio je da su se toj vezi od početka protivili roditelji pokojne djevojčice. Rekao je da je za vezu prvo saznala njena majka, a da su problemi nastali kada je njena sestra Dragana počela da se miješa.

Objasnio je da su pritisci njene sestre bili sve jači, pa je vezu sa N. S. prekinuo dva mjeseca prije tragedije. Dolazio je iz Danilovgrada povremeno kako bi je nagovorio da nastave vezu.

Tvrdi da mu je ona objasnila da neko vrijeme ne treba da se viđaju, jer je njena sestra prati.

Zbog toga se, kako je rekao, osjećao loše, zatvorio se u sobu, spavao čitav dan i počeo da pije.

Na pitanje advokatice o čemu je razmišljao kada je potegao pištolj, on je rekao: “Nisam razmišljao ni o čemu, da li sam pucao u nju, njenu sestru ili oca. Sve mi se pomračilo”.

Suđenje se nastavlja 7. novembra.