Novi fakulteti na Univerzitetu Donja Gorica imaju dozvole

Savjet za visoko obrazovanje objasnio da se UDG širi po propisima

406 pregleda7 komentar(a)
UDG, Foto: Arhiva "Vijesti"
21.10.2012. 18:16h

Savjet za visoko obrazovanje reagovao je na tekst pod nazivom “UDG se širi: Upis na fakultet koji to nije”, objavljen u "Vijestima".

"Univerzitet Donja Gorica podnio je Savjetu za visoko obrazovanje zahtjev 29. decembra 2011. godine, za akreditaciju Politehnike i zahtjev od 9. aprila 2012. godine, za akreditaciju Fakulteta za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju. Na osnovu članova 28a i 31 Zakona o visokom obrazovanju i člana 17 Poslovnika o radu Savjeta za visoko obrazovanje, Savjet je nakon sprovedenog postupka, a na osnovu izvještaja ekspertskih komisija donio Odluku od 2. juna 2011. godine o izdavanju certifikata o akreditaciji ustanove, osnovnog akademskog studijskog programa “Politehnika” u trajanju od tri godine i postdiplomskih akademskih magistarskih studijskih programa “Upravljanje nekretninama”, “Arhitektura i dizajn”, “Energetski efikasno građevinarstvo”, i “Ekologija, urbanizam i prostorno planiranje” u trajanju od dvije godine, privatne ustanove Politehnika - Univerzitet Donja Gorica u Podgorici".

Faksimil odluke o izdavanju akreditacije

"Donijeta je i odluka od 1. juna 2012. godine o izdavanju sertifikata o akreditaciji ustanove i osnovnog akademskog studijskog programa “Prehrambena tehnologija, bezbjednost hrane i ekologija” u trajanju od tri godine, Fakultet za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju, Univerzitet Donja Gorica", ističe se u reagovanju koje je potpisao predsjednik Savjeta prof. dr Sreten Savićević.

"Ovim potvrđujemo da navedene akreditacije na Univerzitetu Donja Gorica nijesu sporne, kako se navodi u datom tekstu, odnosno da je Savjet za visoko obrazovanje, u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i podzakonskim aktima, sproveo postupak akreditacije i donio odluke o izdavanju certifikata o akreditaciji navedenih organizacionih jedinica i studijskih programa UDG", piše u reagovanju.