Razbojnik iz Podgorice lako uhvaćen: Pao mu šal sa lica tokom pljačke

Protiv Vasovića, koji nije ukrao veću količinu novca iz apoteke, istog dana podnijeta je krivična prijava

72 pregleda4 komentar(a)
Apoteka Lijek, Foto: Vesko Belojević
16.10.2012. 07:25h

Naoružani Podgoričanin Igor Vasović (35) iz Stare varoši, koji je subotu veče opljačkao apoteku “Lijek” u Ulici Bratstva i jedinstva, nije dugo bio na slobodi - uhvaćen je ubrzo jer mu je, tokom pljačke u komšiluku, pao šal sa lica, kojim je pokušao da se maskira.

Ekspozitura za dežurstvo Područne jedinice (PJ) Podgorica 13. oktobra u večernjim satima, obaviještena je da je nepoznata osoba počinila razbojništvo, tako što je opljačkala apoteku „Lijek“, u kojoj se u tim trenucima nalazila radnica.

“Policija je odmah po saznanju za događaj preduzela mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja razbojništva, što je rezultiralo pronalaženjem i hapšenjem Vasovića”, piše u saopštenju policije.

On je, kako se sumnja, tog dana, u večernjim satima, maskiran, crnom kapom i šalom, ušao u apoteku „Lijek”.

U ruci je, kako piše u saopštenju, imao pištolj nepoznate marke.

“Uz prijetnju pištoljem uhvatio je, kako se sumnja, drugom rukom za ruku radnicu apoteke i primorao je da otvori registar-kasu iz koje je uzeo novac”, objašnjava se u saopštenju.

Vasoviću se tada dogodilo nešto što nije očekivao.

U jednom trenutku, prema navodima policije, šal kojim se maskirao pao mu je sa lica. Nakon toga je Vasović sa ukradenim novcem pobjegao iz apoteke.

O događaju je, tvrde u policiji, obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici. Policija je izvršila uviđaj. Prilikom hapšenja, policija je kod Vasovića pronašla dio ukradenog novca, koji je uz potvrdu oduzet.

U PJ Podgorica, nakon što je Vasović priveden, radnica apoteke ga je prepoznala kao izvršioca razbojništva.

Protiv Vasovića, koji nije ukrao veću količinu novca iz apoteke, istog dana podnijeta je krivična prijava.