Gradonačelnik Plava kaže da su ga iz DPS-a oružano napali

"Husnija Šabović mi je psovao sve živo i mrtvo. Pištolj na mene je repetirao Vehbija Šabović", kazao je Šahmanović

250 pregleda38 komentar(a)
14.10.2012. 23:04h

Gradonačelnik Plava Orhan Šahmanović kazao je da je brat poslanika DPS-a Husnije Šabovića, Mehdija repetirao pištolj na njega.

"Nakon dobijenih rezultata glasanja ja sam izašao ispred štaba Bošnjačke stranke. U tom trenutku je jedno auto išlo zamnom i nisam znao ko je unutra. Kasnije sam vidio da je Husnija Šabović koji mi psovao sve živo i mrtvo. Pištolj na mene je repetirao Vehbija Šabović", rekao je Šahmanović.

Oko 22 časa došlo je do incidenta između pristalica Demokratske partije socijalista (DPS) i Bošnjačke stranke (BS).

Šahmanović kaže da su čitav incident zabilježile nadzorne kamere na zgradi opštine.

„Još jedan divljački akat predsjednika OO DPS-a i poslanika Husinje Šabovića. Mislim da je on sramota za plavski narod i mislim da će nadležni organi preuzeti sve što je u njihovoj nadležnosti, da takve zlikovce pošalju u zatvor. Ovo mu neće proći, kao što je bilo za zastavu. Mi smo smireni i spremni, i tražimo od nadležnih organa sve da se ispita i da strada svako ko je vadio pištolje i ko je pokušao pištoljima da napada. Ne plašimo se ni pištolja, ali nema potrebe za tim, jer je naše glavno oružije riječ", kazao je Šahmanović.

Šahmanović je kazao da su "pobjednici na ovim izborima, a oni su još jednom pokazali da su divljaci".

"Incident je počeo kada sam ja stajao sam na centru da bih razdvojio kolonu, da bih poslao birače naše stranke, da idu kućama. Poslanik DPS-a je naišao i udario me autom. Ja sam ga upitao: Šta radite, a on je psovao sve po spisku. Istom mjerom sam mu uzvratio, možda i više, s tim da je njegov brat Vehbija repetirao pištolj unutra.

Iz drugog auta su izletjeli i onda je nastala gužva, koja se nije mogla kontrolisati. Pokušali smo sve da uradimo, da istu kontrolišemo. Nažalost, organi policije su se okomili samo na jednu stranu, odnosno stranu Bošnjačke stranke i uopšte nijesu gledali šta rade simpatizeri DPS-a", priča za Vijesti Šahmanović.

Šahmanović je kazao da su "pobjednici na ovim izborima, a oni su još jednom pokazali da su divljaci"

Šabović negira tvrdnje Šahmanovića

Husnija Šabović je odbacio tvrdnje Šahmanovića i kazao, da je priča za kontak sa vozilom i potezanju pištolja notorna laž, te da je Šahmanović i pristalice BS-a prve izazvale incident.

„Dok smo još sabirali rezultate, pod prozorima naše kancelarije su bačane petarde. Onog momenta kada smo komplete podatke završili i kada smo izašli ispred naše kancelarije, primijetili smo više ljudi sa zastavama, koji su vikali „Lopovi, lopovi“, naši su se takođe odazivali na to povicima „Milo, Milo“, tako je bilo. Nijedna uvredljiva poruka nije poslata njima. Čim sam vidjeo o čemu se radi, obavijestio sam načelnika Ispostave policije Plav, koji mi je kazao, da će odmah doći. Kada smo krenuli smo da prođemo , ispred mog auta je stao Šahmanović i rekao mi „Stani smrdo jedna“, ja sas njemu odgovorio istom mjerom, možda i gore tim žargonom i krenuo da prođem. Oni su tada nasrnuli na moje auto, kao jedne obične kukavice, kako im i priliči“, kazao je Šabović.

Galerija