Predao se Dražen Laković, akter pucnjave u Maslinama

Policija će, kazao je sagovornik “Vijesti ” iz Uprave policije, uhapsiti i Nemanju Burzanovića, jer je i on tokom obračuna ispalio metke iz svog pištolja

575 pregleda8 komentar(a)
pucnjava Masline, Foto: Luka Zeković
13.10.2012. 08:54h

Podgoričanin Dražen Laković (24) kojeg je policija tražila zbog sumnje da je 11. oktobra pucao na sugrađane Momčila Prelevića i Nemanju Burzanovića (18), predao se podgoričkoj policiji.

Sagovornik “Vijesti” blizak istrazi kazao je da je Laković priznao da je pucao iznad Prelevića i Burzanovića, te da je i na njega pucano. U obračunu niko nije povrijeđen.

On je došao u policiju u pratnji advokata, a nakon što je dao izjavu, određen mu je pritvor. Zbog sumnje da je počinio krivična djela “izazivanje opšte opasnosti” i “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava”, danas će biti saslušan u tužilaštvu.

Povod za pucnjavu su, kazao je izvor blizak istrazi, od ranije neraščišćeni računi među ovim mladićima
Policija će, kazao je sagovornik “Vijesti ” iz Uprave policije, uhapsiti i Burzanovića, jer je i on tokom obračuna ispalio metke iz svog pištolja, a protiv će biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivična djela “izazivanje opšte opasnosti” i “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava”.

Laković je, rečeno je ranije iz policije, 11. oktobra oko 17.30 časova, automobilom “golf 5” prolazio pored košarkaškog terena u Maslinama, gdje su bili Prelević i Burzanović.

Tada je, kako se vjeruje, zaustavio automobil, istrčao i u pravcu njih dvojice ispalio više hitaca. Nakon obračuna, policija je na licu mjesta pronašla nekoliko čaura, a obavještenja koja su prikupljena ukazivala su na to da nije samo Laković upotrijebio vatreno oružje.

Prelević i Burzanović, koji su nakon pucnjave dovedeni u policiju, kazali su da je Laković pucao na njih dvojicu i negirali da su uzvratili pucnjavom.

Povod za pucnjavu su, kazao je izvor blizak istrazi, od ranije neraščišćeni računi među ovim mladićima.

“Od ranije su poznati policiji, a i međusobno su se ranije sukobili”, kazao je on. Nakon pucnjave mještani iz tog naselja kazali su "Vijestima“ da je bilo „kao u vestern filmovima“ i da je nekoliko mladića trčalo i pucalo.

"Čulo se nekoliko pucnjeva, zatim trka, neki su pobjegli put parka, a neki put grada. Bilo je kao u vestern filmovima", kazao je jedan od mještana.

Burzanović dobro poznat policiji

Protiv Burzanovića policija je u protekle dvije godine, podnijela više krivičnih prijava, zbog različitih krivičnih djela. Prema policijskoj evidenciji protiv njega su podnijete krivične prijave zbog krađe, uništenja i oštećenja tuđe stvari, nasilničkog ponašanja, učestvovanja u nekoliko tuča i nanošenja teških tjelesnih povreda. Sve prijave procesuirane su tužilaštvu.

U oktobru 2011. protiv njega je podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju na štetu Slavka (47) i Svetozara Dabetića (20).

On je, rečeno je tada iz policije, kuhinjskim nožem zadao ubode Dabetićima u predjelu grudnog koša i leđa, nanoseći im teške tjelesne povede.

Zbog istog događaja, privođen je i njegov drug Boško Prelević, navodno rođeni brat Momčila Prelevića.