Đoković za 54 minuta u osminu finala, ispao Raonić

Protivnik Đokoviću u narednoj rundi biće Španac Felisijano Lopes koji je savladao Filipa Kolšrajbera iz Njemačke (6:3, 6:4)

0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
10.10.2012. 14:20h

Svega 54 minuta trebalo je Novaku Đokoviću da se plasira u osminu finala Mastersa u Šangaju – drugi reket svijeta je pobijedio Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:0 u setovima (6:3, 6:2), i popravio ovogodišnji skor sa igračima van Top 10 na 49-1.

Srpski teniser protivniku nije pružio nijednu brejk šansu, a četiri puta je na svoj servis osvojio gem bez izgubljenog poena.

"Bio sam zadovoljan kako sam servirao u Pekingu, a očigledno da je taj udarac nastavio da me služi i ovdje u Šangaju. Očigledno je da sam dosta napredovao u ovom elementu igre. U ovom meču sam se potpuno oslonio na servis i to mi je dalo ogromnu prednost, jer sam veliki broj poena osvajao brzo i lako", rekao je Đoković.

Đoković će u osmini finala igrati protiv Španca Felisijana Lopesa, koji je savladao Filipa Kolšrajbera iz Njemačke sa 6:3, 6:4. Đoković i Lopes su se do sada sastajali četiri puta i sva četiri meča dobio je srpski teniser.

Dalje ide i vodeći na ATP listi Rodžer Federer, koji je sa po jednim brejkom po setu savladao Jen Hsun Lua iz Kineskog Tajpeha sa 6:3, 7:5, za 80 minuta igre. Federer će u narednoj rundi igrati sa zemljakom Stanislasom Vavrinkom koji je izbacio Uzbekistanca Denisa Istomina (6:4, 4:6, 6:4).

Ukoliko Đoković trijumfuje u Šangaju, a Federer izgubi prije četvrtfinala, to će značiti povratak Đokovića na prvo mjesto ATP liste.

Kipranin Markos Bagdatis je izbacio Miloša Raonića, nakon tri taj-brejka (7:6, 6:7, 7:6), a bez borbe je dalje prošao Endi Marej, pošto je meč zbog povrede predao Njemac Florijan Majer.

U srpskom duelu, Janko Tipsarević je bio bolji od Viktora Troickog (6:2, 7:6), pa će u narednoj rundi igrati sa Njemcem Tomijem Hasom.

Plasman u naredno kolo izborili su i Tomas Berdih, Sem Kveri, Žo-Vilfred Conga, Aleksandar Dolgopolov i Radek Stepanek.

Nagradni fond na turniru u Šangaju iznosi 3.531.600 dolara.