Kotorani svom snagom na Budvu

Domaćin u večerašnji duel ulazi bez Damira Crepulje, dok Primorac neće moći da računa na centra Nikolu Murišića.

0 komentar(a)
Primorac, Foto: Radoje Milić
10.10.2012. 08:13h

Budvu poslije ubjedljivog poraza u Rijeci od Primorja opet čeka meč u kojem je apsolutni favorit i u kojem se očekuju sigurni bodovi.

U crnogorsku metropolu turizma stiže Primorac, tim koji je u prva dva kola upisao po poraz (u Herceg Novom) i remi u Šibeniku.

Pred ovaj derbi kvalitet je sigurno na strani Budvana, pogotovo ako se zna da su Kotorani i u ovu sezonu ušli sa mladim sastavom koji praktično nema ambicija ove sezone, te da imaju veliki problem kada igraju u gostima.

Naime, jedine bodove van drevnog grada još od septembra prošle godine Primorac je osvojio u Šibeniku - u subotu je u Crnici remizirao, a u martu je pobijedio rezultatom 12:10.

"Idemo na pobjedu, to se podrazumijeva. Ipak, svjesni smo da i ovom meču moramo da pristupimo veoma ozbiljno, kao i uvijek. Primorac je dobra ekipa, to je dokazala i remijem u Šibeniku u 2. kolu i sigurno da dolaze u Budvu da nam se suprotstave svim silama", rekao je golman Budve Dejan Lazović.

Domaćin u večerašnji duel ulazi bez Damira Crepulje, dok Primorac neće moći da računa na centra Nikolu Murišića.

"Očekujem dobar meč i neizvjestan do samog kraja", dodao je mladi čuvar mreže crnogorskog vicešampiona.

U Kotoru dobro znaju da nisu u situaciji da prijete današnjem protivniku, ali makar mogu da obećaju borbu do posljednje sekunde utakmice...

"Budva je svakako favorit na papiru, ali se nećemo predati tako lako. Mislim da polako podižemo formu i probaćemo da namučimo protivnika, samim tim i dođemo u situaciju da pobijedimo. Mlada smo ekipa i naše najjače oružje su kontranapadi, pa ćemo probati da im pariramo jakim ritmom, iako to neće biti nimalo lako, jer Budva posjeduje kvalitet", rekao je Miljan Popović, adut kotorske ekipe koji je propustio utakmicu u Šibeniku u subotu.

Parovi

Budva - Primorac (19.00)

Jadran HN - Jadran S. (19.00)

Jug - Šibenik (19.00)

Pošk- Medvešćak (19.00)

Mladost - Primorje (20.30)

Mornar - Triglav (20.30)