Grgurović se brani ćutanjem

Kako je saopšteno iz Uprave policije 9. oktobra nakon ponoći pojavio se mladić koji gotovo da nije odgovarao opisu osumnjičenog

256 pregleda14 komentar(a)
Mihailo Grgurović, Foto: Upravapolicije.com
09.10.2012. 06:48h

Cetinjanin Mihailo Grgurović (32) osumnjičen za ubistvo sugrađanina Olivera Hitera (30) predao se tokom noći podgoričkoj policiji, nakon 40 dana bjekstva.

Iz Uprave policije saopšteno je da je u PJ Podgorica 9. oktobra, nakon ponoći, pristupio M.G. iz Cetinja sa osobom koja se predstavilo kao Mihailo Grgurović za kojim je raspisana nacionalna potjernica i podnesen poseban izvještaj Višem državnom tužiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio teško ubistvo.

"Imajući u vidu da je lice koje se predstavilo kao M.G. imalo iznijenjen lični opis - duga brada, gubitak na tjelesnoj težini, policija je pristupila utvrđivanju identiteta i nakon sprovođenja postupka utvrdila da je lice koje se javilo u službene prostorije M.G. (32) iz Cetinja koje se sumnjiči da je izvršilo krivično djelo teško ubistvo. O događaju je upoznat Zamjenik višeg državnog tužioca, koji je naložio da se M.G. liši slobode po osnovu raspisane nacionalne potjernice i sprovede u zakonskom predviđenom roku", piše u policijskom saopštenju u kom se navodi da je predaja Grgurovića realizovana nakon intenzivne komunikacije službenika Uprave policije sa porodicom osumnjičenog.

Advokat Zoran Piperović kazao je "Vijestima" da se Grgurović branio ćutanjem, na saslušanju u prostorijama Višeg državnog tužilaštva.

"Više državno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Grgurović Mihaila zbog krivičnog djela teško ubistvo. Stavljeno mu je da mu je lišio života pokojnog Hutera zbog svađe prije nekoliko godina kada su Huter i njegovi roditelji, navodno, fizički napali mog branjenika. Sada tužilac tvrdi da je on zbog toga lišio života Hutera", rekao je Piperović.

Grgurović i Huter 30. avgusta oko 9.40 sati sreli su u blizini cetinjskog vrtića i tada je došlo do kontakta između Grgurovićeve “astre” i motora ubijenog Hutera.

Nakon pada, Huter je počeo da bježi ka vrtiću, a Grgurović je ka njemu ispalio pet metaka od kojih ga je jedan - smrtonosni, pogodio u leđa.

Grgurović je tada, sumnja policija, prišao Huteru, a zatim sjeo u svoj automobil i pobjegao ka Bjelišima, gdje je policija kasnije našla njegov ostavljeni automobil.