Poleksić: Ukrajina je favorit za prvo mjesto

"Biće mnogo teško, Ukrajina je dobra reprezentacija. Idemo tamo sa imperativom pobjede, pa vidjećemo... I bod bi bio dobar", kaže golman Vukašin Poleksić.

81 pregleda13 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija, Foto: Luka Zeković
08.10.2012. 18:09h

Naredni kvalifikacioni meč sa Ukrajinom u Kijevu "sokoli" iščekuju sa čak sedam dana za mini-pripreme, što je svakako pozitivna okolnost za selekciju Branka Brnovića...

Crnogorska reprezentacija remizirala je sa Poljskom na otvaranju kvalifikacija u Podgorici a potom osvojila tri boda na gostovanju San Marinu.

Zbog toga bi naredno gostovanje moglo uveliko da odredi dalji tok kvalifikacija, a Crna Gora pri tom igra protiv selekcije koja je uz Poljsku konkurent za drugo mjesto u grupi.

"Sigurno da je svaki meč bitan, takav je bio i onaj sa San Marinom. Biće mnogo teško, Ukrajina je dobra reprezentacija. Idemo tamo sa imperativom pobjede, pa vidjećemo... I bod bi bio dobar", kaže golman Vukašin Poleksić.

Ukrajinci su odigrali samo jedan meč u kvalifikacijama – remizirali sa Engleskom na "Vembliju". Albion je,međutim, spasio bod u finišu...

"Mislim da je Ukrajina trenutno najjača ekipa u grupi. Pomislio sam ranije da su Poljaci bolji od njih, ali naš naredni rival je favorit za prvo mjesto", kazao je Poleksić.

A prije meča sa našom reprezentacijom, Ukrajina će 12. oktobra gostovati u Moldaviji.

"Mislim da oni neće kiksati, a dobili su I krila nakon meča sa Engleza. Sreća što je Engleska postigla gol, kako se Ukrajina ne bi odlijepila. Što se nas tiče, stižemo fizički spremni, selektor će uigravati linije tima i prekide", dodao je jedan od golmana "sokola".

Štoper turskog Gaziantepspora Ivan Kecojević zaoštriće konkurenciju u defanzivi.

On je, inače, bio jedan od osmorice fudbalera koji su odradili prvi trening na Kampu na Starom aerodromu.

Uz Kecojevića i Poleksića, danas su stigli još Fatos Bećiraj, Andrija Delibašić, Nemanja Nikolić, Simon Vukčević, Elsad Zverotić i Mladen Božović.

"Sigurno da je velika čast što sam ovdje sa ovim igračima. Ukrajina je reprezentacija kojoj ne treba prijetiti, ali nismo bez šansi. Odgledao sam našu utakmicu protiv Poljske,mogli smo do tri boda", kazao je Kecojević.

Selektor Branko Brnović izjavio je da je Poljska jača od Ukrajine...

"Slažem se sa selektorom", zaključio je novajlija u nacionalnom timu.