Crna Gora ubjedljiva protiv Makedonije

Najbolja u našoj selekciji bila je golmanka Marina Vukčević sa ukupno čak 20 odbrana, od čega 11 u prvom poluvremenu, i četiri asistencije u kontri crnogorskog tima

67 pregleda2 komentar(a)
05.10.2012. 12:55h

Nakon jučerašnjeg remija (30:30), uslovljenog promjenama u drugom poluvremenu, u kojem je selektor Dragan Adžić u igru uveo i najmlađe igračice, crnogorske rukometašice su danas pokazale snagu Makedoniji – olimpijski vicešampion je u Ohridu, u drugom prijateljskom meču u okviru “EHF nedjelje”, ubjedljivo porazio domaću selekciju 28:20 (15:8).

Makedonija je bolje počela, povela je 5:2 nakon desetak minuta igre, ali su crnogorske rukometašice onda preuzele stvari u svoje ruke i sjajnom serijom od 9:0 povele 11:5, i tu prednost uvećale za gol do odmora.

Makedonke su nakon 10 minuta nastavka uspjele da se približe na zaostatak od četiri gola (15:11), ali je naša selekcija ponovo dodala gas i ponovo se odlijepila na 19:12, pa do kraja meča se nije postavljalo pitanje pobjednika.

Najbolja u našoj selekciji bila je golmanka Marina Vukčević sa ukupno čak 20 odbrana, od čega 11 u prvom poluvremenu (odličnih 61 odsto procenat uspješnih odbrana u prvih 30 minuta), i četiri asistencije u kontri crnogorskog tima.

Golgeterski veoma raspoložena je bila Jovanka Radičević sa sedam golova. Bivša kadetkinja Jelena Despotović i Majda Mehmedović su dodale po pet, a Biljana Pavićević četiri gola.

Pobjeda još više dobija na značaju ako se zna da danas u igru nijesu ulazile najiskusnije – Sonja Barjaktarović, Marija Jovanović, Anđela Bulatović i Ana Đokić.

Podsjećanja radi, Crna Gora je dvomeč sa Makedonijom odigrala bez Katarine Bulatović i Milene Knežević, koje su zbog povreda propustile ovu akciju, a u odnosu na Igre u Londonu u reprezentaciji više nema Bojane Popović i Maje Savić, koje su završile karijeru, dok se Ana Radović oprostila od dresa reprezentacije, nezadovoljna statusom u ekipi.

Crnogorskoj selekciji dueli sa Makedonijom u okviru su priprema za Evropsko prvenstvo, koje će u decembru biti odigrano u Srbiji.

Makedonija – Crna Gora 20:28 (8:15)

Ohrid – Dvorana: „Biljanini izvori“. Gledalaca: oko 1.500. Sudije: Mitrevski i Todorovski (Makedonija). Sedmerci: Makedonija 2 (0), Crna Gora 4 (4). Isključenja: Makedonija 8 minuta, Crna Gora 4 minuta.

Makedonija: Mečevska 4, Mrkić, Crvenkoska, Despodovska 1, Bajramovska 1, Mladenovska, D. Gjorgijevska, Zafirova, Andrejeva, Pecevska, Gjorgijevska 2, Sazdovska 6, Steriova 5, Mitrova 1, Grozdanovska, Serafimovska, Atanasoska, Naumoska.

Crna Gora: M. Vukčević (18 odbrana i dva sedmerca), Barjaktarović, Perović (tri odbrane), Miljanić, Mehmedović 5, Lazović 1, S. Vukčević 1, Tošković 3, Klikovac 1, Nikčević 1, Pavićević 4, Radičević 7, Đokić, Jovanović, Bulatović, Despotović 5.

Galerija