Gošović: Ustavni sud odavno nije čuvar ustavnosti

Gošović je najavio da će nakon 14. oktobra, SNP, koji će kako kaže tada biti u vlasti, tražiti ukidanje Zakona o taksama

65 pregleda4 komentar(a)
Neven Gošović, Foto: Boris Pejović
04.10.2012. 13:20h

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije Neven Gošović je kazao da je odluka Ustavnog koji je proglasio da je Zakon o taksama u skladu sa Ustavom, za tu partiju nije neočekivan "jer taj sud već odavno nije čuvar ustavnosti i zakonitosti".

"Nije primjereno komentarisati odluke Ustavnog suda, ali je karakteristično da je taj sud ocijenio da su takse propisane i utvrđene u javnom interesu, radi zaštite fiskalnog interesa države i očuvanja budžetske stabilnosti, što baš i nije posao Ustavnog suda", kazao je Gošović na konferenciji za novinare.

On je rekao i da okolnost da osporeni zakon nema sistemsko obilježje i da važi do 1. januara 2014. na što posebno ukazuje Ustavni sud, ne može biti od uticaja na ocjenu ustavnosti osporenog zakona.

"Prvi potez Vlade u kojoj će nakon 14. oktobra biti SNP, a u kojoj neće biti predstavnici DPS-a i SDP-a, predstavljaće podnošenje predloga za stavljanje Zakona o taksama van snage", zaključio je Gošović.