VSS: Igrači iz Crne Gore registrovani po propisima

“Ništa nijesmo rješavali privatnim ili prijateljskim vezama. Svaki od igrača je morao da prođe preciznu i strogu proceduru koju diktira međunarodna federacija vodenih sportova. A oni, neka tuže. Njihovo pravo".

79 pregleda7 komentar(a)
Prlainović, Foto: Beta AP
02.10.2012. 14:06h

Vaterpolo savez Srbije (VSS) registrovao je igrače iz Crne Gore, koji igraju za reprezentaciju Srbije, po važećim međunarodnim propisima i ni u čemu nije pogriješio, kazao je generalni sekretar VSS-a Marko Stefanović.

Potpredsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Aleksandar Tičić, kazao je ranije agenciji MINA da će ta asocijacija do 26. novembra zvanično obavijestiti Evropsku vaterpolo i plivačku federaciju (LEN) o otimanju VSS-a talentovanih crnogorskih vaterpolista i zatražiti zaštitu.

Stefanović je kazao da svako ima pravo da piše šta god želi raznim institucijama.

“VSS je sve uradio po važećim međunarodnim aktima i ni u čemu nije pogriješio. Uzgred, crnogorska strana je promašila i adresu za tužbu”, kazao je on Novostima.

Stefanović je kazao da je za slučajeve, za koje se žali crnogorski Savez, bila nadležna Svjetska vaterpolo i plivačka organizacija (FINA), a ne LEN.

“Ništa nijesmo rješavali privatnim ili prijateljskim vezama. Svaki od igrača je morao da prođe preciznu i strogu proceduru koju diktira međunarodna federacija vodenih sportova. A oni, neka tuže. Njihovo pravo“, rekao je on.

Bivši igrači Jadrana Andrija Prlainović i Gavril Subotić i Primorca, Dušan Mandić odlučili su ranije da igraju za vaterpolo reprezentaciju Srbije.

Prema važećim propisima FINA, igrač koji promijeni državljanstvo, mora da pauzira dve godine.

To pravilo se nije odnosilo Prlainovića.