Petrović: Nisam čudotvorac, trebaće i malo sreće

“Ovakve izazove imao sam i u Podgorici i Nikšiću i postizao sam dobre rezultate", objasnio nekadašnji trener Budućnosti, Koma, Grblja i Sutjeske

86 pregleda6 komentar(a)
01.10.2012. 12:50h

Poslije Obrena Sarića, koji je bio šef stručnog štaba na šest utakmica, i dva Zorana - Pešića i Đuraškovića, koji su ekipu vodili na po jednom meču, kormilo Mornara preuzeo je Saša Petrović.

Nekadašnji golman OFK Titograda, Budućnosti, Sutjeske, OFK Beograda i internacionalac u Južnoj Koreji, Španiji i Kini je prije Mornara trenirao ekipe Koma i Budućnosti, po dva puta, kao i Grblja i Sutjeske.

“Ovakve izazove imao sam i u Podgorici i Nikšiću i postizao sam dobre rezultate. Uvjeren sam da ni u Baru neće izostati. Naravno, nisam čudotvorac, trebaće nam i malo sreće. Očekujem dobru atmosferu, žestok rad i rezultate poslije mjesec dana. Neophodno je da održimo priključak sa rivalima iz donjeg dijela tabele i da se u zimskoj pauzi potpuno konsolidujemo, prije svega na igračkom planu. Ne plašim se neuspjeha kada selektiram ekipu. Otežavajuća okolnost je što Mornar ima mali fond igrača i što ima paklen raspored”, kazao je Petrović na promociju u šefa struke barskog prvoligaša.

Zaista, Barani u narednom, devetom kolu idu na noge Čeliku, onda igraju na “Topolici” protiv šampiona Budućnosti i tri puta zaredom gostuju Rudaru, Zeti i Jedinstvu.

“Nije ovo ništa neobično, kad nema rezultata treneri su na udaru. Zadovoljan sam što je Petrović preuzeo ekipu, imaće stopostotnu podršku. Od njega očekujemo da unaprijedi igru i osvaja bodove. Zbog finansijskih problema nijesmo mogli da dovedemo i pomoćnog trenera sa strane, kao što je želio novi šef stručnog štaba. Naš uslov je bio da Zoran Đurašković bude pomoćnik i to je dogovoreno. Trener golmana ostaje Zoran Perović”, objasnio je sportski direktor Mornara Nikola Dedaj.

Na pres konferenciji koja je kratko trajala, u prostorijama Mornara na stadionu “Topolica”, bili su i Gavrilo Radulović, član Upravnog odbora Mornara, i Zoran Đurašković.