Lukšić i Franović otvorili prugu Podgorica - Nikšić

Tako je nakon dužeg perioda rekonstrukcije i elektrifikacije pruge Podgorica – Nikšić, željeznički putnički saobraćaj između ova dva grada ponovo uspostavljen

51 pregleda135 komentar(a)
01.10.2012. 19:42h

Premijer Igor Lukšić i predsjednik Odbora direktora Željezničke infrastrukture Crne Gore (ŽICG) Zarija Franović, vozom su stigli iz Podgorice do Nikšića.

Tako je nakon dužeg perioda rekonstrukcije i elektrifikacije pruge Podgorica – Nikšić, željeznički putnički saobraćaj između ova dva grada ponovo uspostavljen.

Voz je oko 11.30 sati krenuo sa željezničke stanici u Podgorici i preko stanice Ostrog, stigao u Nikšić za nešto više od sat vremena.

TV Vijesti, Dijana Blagojević

U vozu su pored Lukšića i Franovića, bili i ministar saobraćaja Andrija Lompar i bivši ministar vanjskih poslova, Milan Roćen.

Karta na ovoj relaciji košta 2.80 eura.

Video: Zoran Bojović

Pruga je izgrađena 1948. godine, radnom akcijom, a najnovija rekonstrukcije, koju je obavila češka firma, koštala je oko 80 miliona eura.

Kako je zvanično saopšteno, vozovi će se na rekonstruisanoj pruzi kretati prosječnom brzinom od 83 kilometra na sat, a rastojanje između Podgorice i Nikšića će prelaziti za oko 50 minuta.

Od sredine naredne godine na ovoj pruzi će saobraćati novi vozovi, naručeni u Španiji.