Garnet prekinuo komunikaciju sa Alenom

Alen je prošle sezone postizao 14,2 poena uz 3,1 skok i 2,4 asistencije po meču, a sa 2.718 ubačenih šuteva najbolji je trojkaš svih vremena NBA lige

79 pregleda1 komentar(a)
Garnet, Foto: Reuters
30.09.2012. 15:16h

Kevin Garnet i Rej Alen su bili nerazdvojni dok su igrali za Boston.

Jedan od najboljih šutera na svijetu je tokom ljeta odličio da napustio Seltikse i potpisao je dvogodišnji ugovor sa Majamijem vrijedan nešto više od šest miliona dolara.

Ova odluka nije se svidjela Garnetu, koji je rekao da ubuduće više neće komunicirati sa Alenom.

“Nemam više Alenov broj telefona, to je samo moja odluka. On mi je prijatelj, upoznao sam njegovu porodicu i želim mu sve najbolje. Međutim, moj izbor je da više ne komuniciramo”, rekao je Garnet, koji je pokušao da ubijedi Alena da ostane u Masačusetsu.

Ovakva odluka krilnog centra Bostona razljutila je Alena.

On je rekao da je razočaran izjavom svog doskorašnjeg saigrača.

“Mislim da sam dobra osoba za razgovor preko telefona. Posljednjih godina često sam bio u raznim transfer kombinacijama, ali se nisam ljutio na bilo koga. Kevin je moj prijatelj, bez obzira šta se dešava”, rekao je Alen na prvom zvaničnom treningu Majamija.

Podršku su mu dali i novi saigrači, prije svega Dvejn Vejd.

“To što je Garnet uradio, nije uredu. On ne treba da razgovara sa bilo kojim članom našeg tima, ali sa Alenom treba. Pa igrali su zajedno u Bostonu, bili najbolji drugovi i ne razumijem njegovu odluku. Alen se dobro uklopio u naš tim, učinićemo sve da mu prilagođavanje prođe na najbolji mogući način”, istakao je Vejd.

Alen je prošle sezone postizao 14,2 poena uz 3,1 skok i 2,4 asistencije po meču, a sa 2.718 ubačenih šuteva najbolji je trojkaš svih vremena NBA lige.