Pakjao: Razliku ću naplatiti u ringu

"Najvažnije je da do meča odluke dođe, a onda ću se u ringu Mejvederu naplatiti za sve", kazao je Pakjao.

63 pregleda1 komentar(a)
Mani Pakjao, Foto: Reuters
26.09.2012. 17:10h

Najbogatiji sportisti svijeta, Amerikanac Flojd Mejveder Junior i Filipinac Mani Pakjao na pragu su dogovora za bokserski meč decenije, koji bi trebalo da se održi naredne godine.

Nakon godina dilema ko je bolji bokser, a koje je potpirivalo nepopuštanje proslavljenih bokserskih šampiona oko visine honorara, Filipinac je riješio da “spusti gard” i da njegovom štabu pripadne 45 odsto novca od spektakla svjetskih razmjera. Amerikanac će inkasirati 55 odsto.

"Na stranu to što ću dobiti manje novca od zajedničkog projekta. Nevažno je i što ću za sve vrijeme zvaničnih procedura biti u ulozi pretendenta... Najvažnije je da do meča odluke dođe, a onda ću se u ringu Mejvederu naplatiti za sve", kazao je Pakjao.

Filipinac je bacio rukavicu, nakon što u poisljednjim pregovorima krajem januara ove godine nije želio da pristane na ništa ispod polovine. Sada je na potezu Mejveder, koji je u pregovorima istarajavao na 60 odsto zarade.

Mejveder je prvi na listi sportista u svijetu sa zaradom od 85 miliona dolara, dok je Pakjao drugi sa 62 miliona zelenih novčanica. Golfer Tajger Vuds je tek na trećem mjestu sa skoro tri miliona manje od Filipinca!