Manćini gubi kompas: Rekao je Lambertu da umukne

"Ne razumijem ponašanje pojedinih menadžera kada dođu na veliki stadion. Neki samo pričaju bez prestanka, a neki ne pričaju uopšte", rekao je Italijan

4 komentar(a)
Manćini i Lambert, Foto: Reuters
26.09.2012. 11:58h

Mančester sitiju ne ide na startu sezone, sinoć je eliminisan i u Liga kupu Engleske od Aston Vile, a menadžer "građana" Roberto Manćini je opet nasrnuo na kolegu - ovog puta je žrtva bio Pol Lambert na klupi "vilenjaka".

Italijan je, naime, rekao Lambertu da umukne u trenutku kada su obojica bila u razgovoru sa četvrtim sudijom pored terena.

"Ne razumijem ponašanje pojedinih menadžera kada dođu na veliki stadion. Neki samo pričaju bez prestanka, a neki ne pričaju uopšte. Ne sviđaju mi se te stvari, umoran sam od njih. Lambert? Pitao sam četvrtog sudiju da li je igrač Vile zaslužio žuti karton, a on je došao da priča sa mnom. Samo sam mu rekao da prestane. Postoje menadžeri kojima je bolje da umuknu", rekao je Manćini.

A Lambert, bivši škotski reprezentativac i legenda Seltika, kao da nije želio da od svega pravi incident.

"Nije se ništa desilo. Ako je on tako rekao, neka ostane na tome. Ipak ga poštujem i kao menadžera i kao bivšeg fudbalera", istakao je Lambert.

Ovo je četvrti put da je Manćini ušao u sukob sa protivničkim menadžerima.

U martu 2010. je kažnjen sa 20 hiljada funti zato što je odgurnuo Dejvida Mojesa koji je u duelu Siti - Everton navodno držao previše loptu kod aut-linije i "krao" vrijeme.

U februaru prošle godine Manćini nije želio da pruži ruku Marku Hjuzu, tadašnjem menadžeru Fulama, a Velšanin je umalo nasrnuo na njega.

I konačno, u aprilu ove godine se posvađao sa ser Aleksom Fergusonom za vrijeme gradskog derbija koji su "građani" pobijedili sa 1:0.