Po slijetanju aviona na torinski aerodrom, uhapšen lažni pilot

Uhapšen je u kafiću aerodroma, gdje je mirno ispijao kafu. Na krivotvorenim dokumentima stoji da je pilot "Lufhtanse" i da se zove Andrea Sirlo

77 pregleda2 komentar(a)
23.09.2012. 14:27h

Italijanska policija privela je po slijetanju na torinski aerodrom muškarca u uniformi pilota aviona koji se kao treći pilot vozio u pilotskoj kabini s krivotvorenim identifikacionim dokumentima na relaciji Minhen-Torino, objavile su agencije, pozivajući se na policijsku informaciju objavljenu u subotu.

Policija je objavila kako već dugo prati osumnjičenog, koji je, kako im je dojavljeno, krivotvorio identitet i s krivotvorenim dokumentima kompanije "Air Dolomit", trenutno u vlasništvu njemačke "Lufthanse" već duže vrijeme leti u kokpitu kao treći pilot na letovima po Evropi.

Uhapšen je u kafiću aerodroma Torino, gdje je mirno ispijao kafu.

Na krivotvorenim dokumentima stoji da je pilot "Lufhtanse" i da se zove Andrea Sirlo.

Policija pokušava otkriti je li muškarac na isti način letio i na drugim destinacijama.

Policija mu je u trag ušla prije nekoliko mjeseci preko Facebook profila, na kojem se predstavio kao pilot "Lufthanse" i postavio svoje fotografije u pilotskoj uniformi kako pozira ispred aviona

Za sada još nije poznat motiv ovakvog mladićevog ponašanja, a policija mu je u trag ušla prije nekoliko mjeseci preko Facebook profila, na kojem se predstavio kao pilot "Lufthanse" i postavio svoje fotografije u pilotskoj uniformi kako pozira ispred aviona.

U istinitost navedenih informacija su, između ostalog, posumnjali zato što je 32-godišnji muškarac premlad da bi bio kapetan na putničkim letovima.

Iz "Lufthanse" nisu željeli ništa komentarisati, uz objašnjenje da je riječ o policijskoj istrazi.

Kod mladića su pronađeni krivotvoreni dokumenti, krivotvorene identifikacione kartice i dozvola za parkiranje automobila kakvu posjeduje aerodromsko osoblje.

Slučaj neodovoljivo podsjeća na čuveni Spilbergov film "Uhvati me ako možeš" (Catch Me If You Can) iz 2002. godine, u kojoj je glavnu ulogu (Frenka Abignejla) igrao Leonardo Di Kaprio.

Naime, Abignejl je šezdesetih godina preletio više od 1.600.000 kilometara, lažno se predstavljajući kao pilot kompanije "Pan American".

Galerija