Vlahović donio tri boda Rudaru

"Moramo biti zadovoljni, jer smo nastavili seriju pozitivnh rezultata i po mom mišljenju odigrali dobro na neugodnom gostovanju", istakao Mirko marić, pomoćni trener Rudara

2 komentar(a)
Vlahović, Foto: Zoran Đurić
23.09.2012. 08:45h

Fudbaleri Pertrovca bezmalo tri godine nemaju recept za Rudar na stadionu pod Malim brdom.

Domaći su i ovoga puta bili nadomak osvajanja jednog boda, ali im je snove o prekidu loše tradicije rasprišio briljantni kapiten gostiju Nedeljko Vlahović.

Rudar je bio mudar i strpljiv, očigledno zadovoljan već viđenim bodom u džepu, ali je dosuđeni jedanaesterac u smiraj petrovačkog susreta donio radost koju su gosti na teškom gostovanju priželjkivali.

Borbenosti nije nedostajalo, ali jeste konkretne završnice u prvom poluvremenu.

Najbolju priliku imali su gosti u 9. minutu raspoloženi Blažo Igumanović dobro je provjerio od čega su satkani golovi na stadionu pod Malim brdom.

Dobar udarac iz punog trka iskosa sa lijeve strane samo je pogodio stativu golmana Popovića.

Petrovac se probudio sredinom drugog perioda igre, imao izgledne prilike preko napadača Vujačića, kojem je udarce u oba navrata zaustavio sigurni golman Vukliš.

"Znali smo da nas čeka težak meč i željeli smo da prekinemo negativnu seriju koju imamo sa Rudarom na domaćem terenu. Bili smo blizu osvajanju makar jednog boda, ali je presudio taj penal u posljednjim momentima meča. Šta je tu je, fudbal je takva igra da nekada mnogo dobiješ, a nekada mnogo izgubiš", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Ni jedni ni drugi se nisu propisno ni zagrijali u drugom dijelu a mreža golmana Popovića se već zatresla. Igrao se 50. minut kada je bravurom sa ivice kaznenog prostora kapiten gostiju Neđo Vlahović iz punog trka ”pocijepao” gostujuću mrežu.

Petrovac je u maniru kvalitetne ekipe vrlo brzo uzvratio preko stamenog Baranina Aleksandra Vujačića. Nakon dobrog poigravanja Jovanovića napadač domaćih se odlično snašao u šesnaestercu i matirao gostujućeg čuvara mreže.

Uslijedio je period zatišja, nekoliko poluprilika sa obje strane i trenutak odluke u 90. minutu.

Nerić je uputio pas za Ivanovića, po ocjeni sudije Markovića štoper domaćih Lakić u padu je igrao rukom i dileme nije bilo, pokazao je na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo kapiten Vlahović i svojim drugim potpisom u protokolu stavio pečat na osvajanje tri velika boda na teškom gostovanju.

"Moramo biti zadovoljni, jer smo nastavili seriju pozitivnh rezultata i po mom mišljenju odigrali dobro na neugodnom gostovanju. Čini mi se da smo imali više od igre i da smo potpuno zasluženo došli do pobjede. Ovaj trijumf nam daje krila da i u nastavku šampionata nastavimo sa dobrim partijama", rekao je pomoćni trener Rudara Mirko Marić.

Petrovac - Rudar 1:2 (0:0)

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: 200. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dimitrije Mrgunović (Podgorica), Miloš Asović (Berane). Strijelci: Vujačić u 53. minutu za Petrovac, Vlahović u 50. i u 90. minutu iz penala za Rudar. Žuti kartoni: Radulović, Lakić, Marković, Golubović, Jovanović (Petrovac), Ivanović (Rudar).

Petrovac: Popović 6, Radulović 6, Mrvaljević 6, Mihailović 6, Lakić 6, Šofranac 6,5, Marković 6 (Muhović), Golubović 6,5, Jovanović 6,5, Živković 6 (Đukić), Vujačić 7 (Pepić).

Rudar: Vukliš 6,5, Igumanović 7, Damjanović 7, Alić 7, Vlahović 7,5, Kaluđerović 6,5, Ivanović 7 (Rustermović), Nerić 6,5, Popović 6,5, Jovanović 7, Tomašević 7.