Borusija poražena nakon više od godinu, Bajern lako sa Šalkeom

Bavarci golovima Tonija Krosa i Tomasa Milera pregrmjeli gostovanje u Gelzenkirhenu, dok je šampion zaustavljen u Hamburgu...

1 komentar(a)
22.09.2012. 15:58h

Velikoj seriji Borusije iz Dortmunda je došao kraj - šampion je izgubio u Hamburgu (3:2) i upisao prvi poraz još od 18. septembra prošle godine u Bundes ligi.

Tada je bio bolji Hanover kod kuće (2:1), a ekipa Jirgena Klopa je nakon tog neupsjeha povezala 31 utakmicu u kojoj nije izgubila...

"Nisam nikako zadovoljan igrom u prvom poluvremenu. Ne treba da gledamo na ovaj poraz kao na nešto loše, morao je jednom da stigne. Ovaj meč je bio spektakularan, uz mnogo šansi. Hamburger je svoje iskoristio, mi nismo i to je presudilo", rekao je Klop.

"Milioneri" su, dakle, upisali prvi poraz u sezoni, pa već može da se kaže da je Bajern u prvom pravom bijegu (savladao je Šalke sa 2:0), jer ima pet bodova više od dvostrukog uzastopnog prvaka Njemačke.

HSV je poveo preko Korejca Sona već poslije dva minuta igre, a Borusija je izvratila u prvom minutu drugog poluvremena golom Ivana Perišića.

Tri boda Hamburgeru su donijeli Ivo Iličević i ponovo Son, dok je poraz gostiju samo ublažio Perišić drugim pogotkom.

"Nakon lošeg starta smo došli u situaciju da nam je meč sa Borusijom jako važan. Reagovali smo odlično, zadovoljan sam", poručio je trener HSV-a Torsten Fink nakon prve pobjede u sezoni.

A Bajern se pridružio Ajntrahtu na čelu tabele i postao, uz ekipu iz Frakfurta, jedina ekipa u ligi sa maksimalnim učinkom u prva četiri kola.

"Pobijediti Šalke na "Veltins areni" je uvijek velika stvar", jasan je kapiten Bajerna Filip Lam.

Bavarcima su za nova tri boda im trebala svega tri minuta - Tomas Miler je prvo u 55. asistirao Toniju Krosu, a onda i u 58. poslije majstorskog prodora i postavio konačan rezultat.

Majnc je već u prvom poluvremenu srušio otpor Augsburga (2:0), dok je Volfsburg kod kuće remizirao sa Grojter Firtom (1:1).

Crnogorski reprezentativac Milorad Peković je za gostujući tim odigrao posljednjih 20 minuta.

Rezultati

Fortuna D. - Frajburg 0:0

Hamburger - Borusija D. 3:2 (Son 2, 59, Iličević 55 - Perišić 46, 60)

Majnc - Augsburg 2:0 (Ivanšic 10, Šalai 25)

Šalke - Bajern 0:2 (Kros 55, Miler 58)

Volfsburg - Grojter Firt 1:1 (Olić 42 - Pogatec (autogol) 27)

Sjutra

Bajer - Borusija M.

Hofenhajm - Hanover

Verder - Štutgart

Petak

Nirnberg - Ajntraht 1:2

Tabela: Ajntraht, Bajern 12, Hanover (-1), Šalke, Borusija Dortmund, Nirnberg 7, Fortuna Dizeldorf, Frajburg, Volfsburg 5, Borusija M. (-1), Majnc 4, Verder (-1), Bajer Leverkuzen (-1), Grojter firt, Hamburger 3, Augsburg, Štutgart (-1) 1, Hofenhajm (-1) 0.

Galerija