Advokat Ražnatovića i Mirkovića: Vidimo se u sudnici

"Ako ne znate o čemu se radi, ne proglašavate običnu tuču za "najveći homofobični incident" , tako potvrđujući našu priču da ste presudili prije nego što je proces počeo"

11 komentar(a)
Danilo Marunović, Mirko Bošković, Foto: Boris Pejović
17.09.2012. 13:58h

Advokat Pavle Radonjić, punomoćnik Nikole Ražnatovića i Draška Mirkovića reagovao je na saopštenje NVO LGBT Progres, Akcija za ljudska prava i Centra za građansko obrazovanje.

"Poštovani bardovi ljudskih prava, drago nam je da nakon ofanzivne kampanje, zasnovane na insinuacijama, u kojoj ste čak uspjeli da u zabludu dovedete ambasade SAD, EU i Kanade, kao i novinare poput Brana Mandica, sada shvatate da je vaša konstrukcija pred kolapsom, i drago nam je da prepoznajemo defanzivu u vašim nastupima. Nakon žestoke i javne osude u kojoj ste prednjačili, po kojoj su moji branjenici krivi za tuču, a prije nego su istražni organi i počeli postupak, dolazite na naše stanovište da nadležni treba da utvrde ko je kriv", navodi se u reagovanju.

Kako se dodaje "ne poznajete ih, a nazvali ste ih homofobima, nasilnicima?"

"I to osobe koje su se u uličnoj tuči, potukli sa osobama koje nijesu pripadnici gej populacije. I to povodom rada na spotu, koji se emitovao prije osam mjeseci, pripisujući to djelovanju u okviru grupe "Varvari", insinuirajući na zločinačko udruživanje i organizovanu hajku jedne grupe? Automatski ih etiketirajući, prije samog procesa, kršeći njihova ljudska prava, koristeći ogroman medijski prostor za promociju ovih tvrdnji".

U reagovanju Radonjić moli da ubuduće, "ako ne znate o čemu se radi, ne proglašavate običnu tuču za "najveći homofobični incident" , tako potvrđujući našu priču da ste presudili prije nego što je proces i počeo".

"Ako to baš moramo biti mi koji će Vam to reći, evo i pouke: kada se ovako "pravno okliznete", Vi koji se non stop pozivate na poštovanje prava i zakona, bolje vam je da se ne oglašavate više, jer onda sve ima komičan prizvuk. Moji branjenici su tek brojke u Vašim izvještajima, jer lov na grantove toliko zasljepljuje da su mnogi u stanju da falsifikuju i podmeću međunarodnoj zajednici. Raduje nas da postoje snimci, a kod Vas, nadamo se, makar i momenat obzira da se, nakon što se sve završi, izvinite", navodi se u reagovanju uz poruku "vidimo se u sudnici…"