Ostavila bebu poznaniku na čuvanje i nestala

Pola sata za Baranina koji se ponudio da pomogne postali su vječnost. Čekao je povratak majke djeteta punih pet dana, nakon čega je odlučio da potraži pomoć policije

7 komentar(a)
majka i beba, Foto: Shutterstock
17.09.2012. 15:49h

Makedonka F. S. (30) ostavila je poznaniku u Baru svoje dvogodišnje dijete, da ga pričuva pola sata, a onda nestala bez traga, saznaju “Vijesti” iz barske policije.

Tek nakon nedjelju dana policajci, kojima je prijavljen nestanak F.S., uspjeli su da je pronađu u Ulcinju.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, iz barske policije, F.S., koja je radila kao konobarica u jednom lokalu, do sada je često mijenjala lokacije stanovanja i nalazila, navodno, ljude koji bi joj čuvali dijete.

Prije nešto više od nedjelju dana ostavila je dijete poznaniku, kojeg je upoznala u Baru. Tražila je da joj pomogne i pričuva dijete na pola sata, i dodala da će se vratiti čim završi obavezu, koju nije mogla da odloži.

Pola sata, međutim, za čovjeka koji se ponudio da pomogne postali su vječnost. Baranin je čekao povratak majke djeteta punih pet dana, nakon čega je odlučio da potraži pomoć policije, gdje je prijavio nestanak F.S.

Kako je kazao “Vijestima” izvor iz policije, pomišljao je da joj se dogodilo nešto loše.

"Tražili smo je dva dana, nakon čega je nađena u Ulcinju”, rekao je sagornik “Vijesti”.

Policija je, pošto je prijavljen nestanak majke djeteta, obavijestila Centar za socijalni rad, iz kojeg su odobrili da dijete ostane kod Baranina, dok se ne pronađe majka.

"Kada je F.S. pronađena, kazala je da je bila kod drugarice u Ulcinju, gdje je navodno čuvala drugo dijete. Takođe, rekla je i da nikad nije pomislila da napusti svoje dijete i da ga je ostavila kod čovjeka kojeg poznaje. Pravdala se i da joj je ’crkla’ baterija, zato nije mogla da se javi na telefon”, kazao je izvor “Vijesti” iz barske policije.

Nakon što je majka dvogodišnjaka pronađena, uzela je dijete od poznanika, uz dopust Centra za socijalni rad.