Nerić presudio Podgoričanima

"Preživjeli smo nekako one šanse gostiju u prvom poluvremenu i dali gol u pravo vrijeme", kazao je pomoćni trener Rudara Mirko Marić

50 pregleda3 komentar(a)
rudar, Foto: Luka Zeković
16.09.2012. 08:47h

Opet teško, opet minimalno, ali opet i zasluženo, stigli su Pljevljaci do novog trijumfa.

Presudila je sjajna akcija u kojoj su učestvovali Vlahović, Ivanović i strijelac Nerić.

A sve je moglo biti drugačije, za Pljevljake i nepovoljnije, da je Mladost iskoristila svoje šanse, od kojih dvije spadaju u kategoriju stopostotnih, dok za treću ne postoji riječ koja bi opisala njenu veličinu.

Tragičar je bio napadač gostiju Kordić koji je u 44. minutu prvo iskoristio neodlučnost Alića i Vukliša, prebacio loptu preko golmana domaćih i onda sa ivice šesnaesterca, bukvalno sam, krenuo ka praznoj mreži, stigao na dva metra od linije i promašio nemoguće...

A one dvije prilike iz kategorije stopostotnih desile su se u razmaku od deset sekundi. Prvo je Seratlić izbio ispred Vukliša, šutirao, a ovaj sjajno odbranio, da bi odbijenu loptu prihvatio Šćepanović, poslao je ka praznoj mreži, ali se na gol crti našao Popović i izbacio je u polje.

"Preživjeli smo nekako one šanse gostiju u prvom poluvremenu i dali gol u pravo vrijeme", kazao je pomoćni trener Rudara Mirko Marić.

Mladost je samo mogla da žali...

"Eto, to je fudbal. Igraš dobro, stvoriš tri zicera, promašiš i budeš kažnjen", rekao je pomoćni trener Mladosti Vladan Tomić.

Rudar - Mladost 1:0 (0:0)

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 500. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Aleksandar Đikanović (Nikšić) i Miodrag Brajović (Spuž). Strijelac: Nerić u 46. minutu. Žuti kartoni: Vlahović, Ivanović, Nestorović (Rudar), Radulović, Rotković (Mladost).

Rudar: Vukliš 6,5, Nestorović 6,5, Igumanović 6,5, Damjanović 6,5, Alić 6,5, Vlahović 6,5, Kaluđerović 6,5, Ivanović 6,5 (Rustemović), Nerić 6,5 (Bakoč), Popović 6,5, Jovanović 6,5 (Šljivančanin).

Mladost: Čučković 6,5, Živković 6,5, Božović 6, Šofranac 6,5, Radulović 6,5, Mandić 6, Sanković 6, Eber 6,5 (Savićević), Seratlić 5,5 (Tomić), Šćepanović 6, Kordić 6 (Rotković).