Pravedna Crna Gora ne učestvuje na izborima

Bojović je naveo da će odluku o učestvovanju na nekim od narednih izbora Pravedna donijeti na osnovu procjene da li imaju zadovoljavajuću podršku građana

20 komentar(a)
Pravedna Crna Gora, Foto: Savo Prelević
15.09.2012. 12:55h

Pravedna Crna Gora neće nastupiti na predstojećim izborima, jer nije formirana zbog njih već zbog razvoja dugoročne alternative aktuelnoj političkoj klasi, kazao je predsjednik Izvršnog odbora tog političkog kluba Rade Bojović.

On je naveo da je Savjet PCG e odlučio da ta stranka ne učestvuje na predstojećim izborima.

„Više je razloga za tu odluku, prvi je jer nijesmo namjenski formirani zbog ovih izbora, već zubog razvoja dugoročne alternative aktuelnoj političkoj klasi. Namjera nam da razvijamo dugoročan temeljit i razvojan politički projekat i to nam je glavni motiv“, rekao je Bojović agencija MINA.

On je dodao da su za Pravednu izbori došli prerano jer su osnovani tek prije tri mjeseca.

Bojović je naveo da će odluku o učestvovanju na nekim od narednih izbora Pravedna donijeti na osnovu procjene da li imaju zadovoljavajuću podršku građana.

„Naša je procjena da ne želimo da rizikujemo da izlaskom na izbore, naše glasove poklonimo vladajućoj koaliciji ili nekoj drugoj partiji. Najviše bi voljeli kada bi građani masovnim neizlaskom na izbore kaznio aktuelni političku klasu i na taj način delegitimizovao izborni proces.“, kazao je on.

Upitan da li će Pravedna nastaviti sa radom, Bojović je rekao da će glavna politička aktivnost početi 15. oktobra.

„Za nas će to da bude početak sistematičnog i temeljitog rada i uslovno rečeno prave izborne kampanje“, zaključio je on.