Oluja napravila haos u HN: Dvoje povrijeđenih, prevrnuta vozila, slomljena stakla na bolnici...

Najviiše su stradale Meljine. Demolirane su benzinska pumpa, perionica automobila, kvantaška pijaca, raskriven je dio krova Vatrogasnog doma, ograda Bolnice

131 pregleda0 komentar(a)
09.06.2018. 12:31h

Olujni vjetar koji je protekle noći duvao brzinom od preko 100 kilometara na sat nanio je veliku štetu na hercegnovskoj rivijeri.

Dvije osobe su povrijeđene, a jedna je zadržana u Bolnici Meljine.

Najviiše su stradale Meljine. Demolirane su benzinska pumpa, perionica automobila, kvantaška pijaca, raskriven je dio krova Vatrogasnog doma, ograda Bolnice.

Oluja je nanijela velike štete i Bolnici Meljine. Srećom povrijeđenih nije bilo. Štete su evidentirane na svim odjeljenjima, polomljena su stakla, a polomljena su i stabla u bolničkom dvorištu. Kompletno osoblje je na radnim mjestima, a u toku je rašćišćavanje.

Pijavica je odnijela krov sa kabineta na internom odjeljenja, sva stakla su polomljena. Na tehničkoj službi dio krova je otpao, a stradale su kuhinja i praonica.

Oluja je prevrtala automobile, čak i kombi vozila i kamione, oštetila dosta zelenila, padala su stabla na Savini.

Oštećenja su i na Podima, Brajkovini, i u Kamenarima, kazala je načelnica Komunalne policije, Marija Andrić.

Oštećeno je oko 50 kuća, od kojih 34 u naselju Kamenari.

Iz Opštine Herceg-Novi su kazali da je prihvatni centar za sve porodice kojima su tokom nevremena oštećeni domovi organizovan u dvorani Sportskog centra Igalo.

Kako su objasnili, sve koji imaju problem sa smještajem ekipe će raspoređivati u hotele koji su na raspolaganju - Institut Igalo, Plaža i Park.

Navodi se da su na sastanku predstavnici lokalne uprave, službi zaštite i spasavanja i komunalne policije i inspekcijskog nadzora, Centra bezbjednosti Herceg Novi, Direktorata za vanredne situacije i Crvenog krsta sumirali do sada prijavljene štete, aktivnosti na otklanjanju posljedica nevremena i dogovorili se u vezi sa daljim koracima.

Kako su rekli, ekipe službi komunalne policije i zaštite i spasavanja i javnih preduzeća su na terenu i nastavljaju intenzivan rad na popisivanju štete i saniranju posljedica sinoćnje oluje.

"Velika šteta pričinjena je bolnici Meljine, gdje je oštećen krov rentgenskog odeljenja, polomljena stakla, porušena stabla u parku. Ekipe Komunalno-stambenog preduzeća upućene su da pomognu sanaciju i osiguraju oštećene djelove objekta kako bi spriječili prodiranje vode u prostor gdje se nalazi oprema za rad", navodi se u saopštenju.

Iz Opštine su apelovali na sve građane kojima je tokom nevremena oštećena imovina da štetu prijave kol-centru Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, pozivom na broj telefona 19800.

Lokalna uprava: Pričinjena značajna šteta infrastrukturi i objektima

Nevrijeme koje je tokom protekle noći pogodilo teritoriju opštine Herceg Novi pričinilo je značajnu štetu infrastrukturi i objektima. Prema dosadašnjim podacima, najviše štete je u naseljima Meljine, Kamenari i Podi, saopšteno je iz lokalne uprave.

Sistem 48 za prijave građana aktiviran je već u četir sata ujutro, a do sada je stiglo preko 30 prijava koje se odnose na štetu nastalu uslijed nevremena.

Navode da su pojačane ekipe Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi i Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora na terenu bile tokom cijele noći, a akcija traje i dalje. Na terenu su i ekipe gradskih komunalnih preduzeća, koje pojačanim intenzitetom rade na otklanjanju posledica nevremena. U DVD Bijela i DVD Luštica angažovana su dežurstva i u stanju su pripravnosti.

Prema izvještaju o djelovanju Službe zaštite i spasavanja, veća materijalna šteta pričinjena je na objektima auto praone i benzinske pumpe na Meljinama, na više kuća u Kamenarima i na Podima oštećeni su krovovi, prijavljene su štete i na strujnim instalacijama, stabla i odroni na kolovozu. Osim toga, materijalna šteta je pričinjena i na Vatrogasnom domu i prostorijama Direktorata za vanredne situacije u Meljinama.

Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora popisuje sve objekte zahvaćene nevremenom i sačinjava zapisnike sa fotografijama. Popisani su objekti u Kamenarima i na Podima, a trenutno je u toku uviđaj u Meljinama.

Iz Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora pozivaju građane da nastave da na ovaj način prijavljuju štetu, telefonskim pozivom na broj 19800.

Galerija